Mijn 2013: Martin Korporaal

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Waar dit vorig jaar de start van de BSMR was, is het dit jaar mijn benoeming als fractie-assistent voor de VVD Doesburg. Een tijd lang was ik al op de achtergrond betrokken bij de fractie, maar door een vrijgekomen positie ben ik gevraagd en benoemd. Dit heeft helaas wel geleid tot het moeten beëindigen van mijn lidmaatschap van de BSMR om geen twee ‘petten’ te dragen.

Gelukkig heeft mijn fractie assistentschap al wel bijgedragen aan een aantal mooie dingen, zoals vorige maand nog het behoudt van de plastic inzameling bij de Stadswerf.

 

Martin KorporaalWat is voor jou het Doesburgse moment van 2013?
Er zijn voor mij meerdere momenten. Bijvoorbeeld de vele feesten en initiatieven in de stad zoals Doesburg Binnenste Buiten, Hanzefeesten en de Kerstmarkt die de stad levendig en bruisend houden.

 

Maar ja als politiek dier was voor mij HET moment toch wel de collegewissel in mei en dan met name de positieve effecten die dit heeft op de stad. Nog meer levendigheid en zaken die eindelijk opgepakt worden. Vanuit de BSMR is lang gewacht op het nieuwe WMO beleidsplan (al sinds de oprichting in 2012). Deze kwam dan eindelijk en werd opgesteld met inspraak van zowel de BSMR als alle politieke partijen. Door samen te werken dus.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8. De stad is weer een stukje verbeterd en mooier geworden ten opzichte van vorig jaar. Er zijn weer nieuwe initiatieven ontstaan en activiteiten ontplooid zoals het Arsenaal, de Turfhaven, Doesburg 777, een wereldrecordpoging door het Elviscafé, het verhuisde monument en een drukker dan ooit bezochte kerstmarkt om maar een paar voorbeelden te noemen.

 

Ik ben dan ook erg benieuwd wat 2014 gaat brengen aan activiteiten en initiatieven door Doesburgers.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Voor volgend jaar heb ik meerdere persoonlijke en professionele doelen en wensen, die grotendeels met elkaar verweven zijn.

De eerste focus ligt op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Door de VVD-leden ben ik op de tweede plek van de kieslijst gekozen. Mijn persoonlijke doel is dus zeker om in de gemeenteraad te komen en me in te zetten voor een liberaal Doesburg.

Iedereen moet hier prettig kunnen wonen, leven, werken en naar school kunnen gaan. Met de vele uitdagingen die er voor de gemeente aankomen is het dus belangrijk om als politiek de durf te hebben om te doen wat gedaan moet worden voor Doesburg. Dit voor al haar inwoners, bedrijven, winkeliers en toeristen.

De komende verkiezingsperiode zal dus veel extra tijd van me kosten en zal ik dus minder bij mijn gezin zijn. Deze tijd wil ik daarna graag weer waar mogelijk goed maken en genieten van de kinderlijke speelsheid en plezier die ze me geven.

En daarna, tsja dat is weer van andere factoren afhankelijk.

 

Welk klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Het verbaast me hoe eenvoudig mensen afval in de struiken gooien, terwijl er 5 meter verder een openbare afvalbak staat. Ik denk dat als iedereen, waar mogelijk, een stukje van hun eigen straat of wijk schoon houden Doesburg nog mooier wordt. En als je het bijvoorbeeld samen doet met je buurt dan kan je ook nog een leuke middag hebben.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar. En waarom?
De Linies en met name de Hoge Linie. Deze is vooralsnog alleen onder begeleiding te bezichtigen, maar erg mooi. Het geeft een stuk historisch perspectief van Doesburg. Een uniek stukje in Nederland.

Ik zal persoonlijk blij zijn als er een beperkte openstelling mogelijk wordt, maar raadt iedereen aan om ook voor een eventuele openstelling (nog) een keer de Linies te bezoeken.

 

 

Rest me iedereen een prettige jaarwisseling en een goed 2014 toe te wensen.

 

3 reacties

  1. Jeannette Korporaal

    Ik hoop nog heel veel van je te horen en te lezen Martin. Supertrots!!

  2. Ria Korporaal

    Martin Ik ben hartstikke trots op jouw. Opa had het al gehoopt dat er ooit weer een Korporaal in een gemeenteraad zou komen. Zijn wens zal dus toch waarschijnlijk uitkomen. Dikke kus. je Moeder. X

  3. Martin Korporaal

    Bedankt. Maar laten we eerst de verkiezingen zelf afwachten. Dan pas weten we of er weer een Kooraal in een gemeenteraad mag zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑