Mijn 2013: Theo Maas

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat zijn er eigenlijk drie, in willekeurige volgorde. Ten eerste ben ik op 1 juli voor mezelf begonnen, als zzp’er dus, als projectredacteur en tekstschrijver. Ik heb ooit eerder negen jaar lang een eigen bedrijf gehad, maar het blijft een grote stap, en dus best spannend.

Ten tweede hebben wij dit jaar eindelijk een grote klus bij huis aangepakt. Onze stal dreigde te verzakken. Dat probleem is na tien jaar twijfelen nu opgelost door er een keermuur omheen te bouwen. Met de complimenten aan de Doesburgse klussenier Peter-Paul Bakker!

En dan natuurlijk onze drie zoons. De oudste slaagde dit jaar in Nijmegen voor zijn bachelor, nummer twee begon, ook in Nijmegen, aan zijn studie, en de derde ging op het Rietveld over naar de vierde klas. Hoe trots kun je zijn?

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Dat was de aankondiging van Mano Dijkman en Ton van Stiphout om met het Arsenaal aan de slag te gaan. Het is een prachtig pand, en als de heren hun plannen zouden kunnen verwezenlijken dan zou dat voor Doesburg een hele goede zaak zijn.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Doesburg krijgt van mij altijd en onvoorwaardelijk een tien. Het is net als met de liefde van je leven, of je favoriete voetbalclub. Eens gekozen blijft gekozen. Ook als het eens een keer tegenzit. Feyenoord forever!

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik zou in het komende jaar graag minimaal een maand lang door Australië reizen, het liefst in zo’n  krankzinnig grote camper. We hebben dat met ons gezin eerder gedaan in de Verenigde Staten, en ‘Down Under’ moet de volgende grote reis worden. Gezien de kosten zal dat echter nog wel een paar jaartjes sparen worden.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Ik zou Doesburg nog mooier willen maken door ervoor te zorgen dat het uiterlijk van winkelpanden, nog meer dan nu al het geval is, bijdraagt aan het historische karakter van de stad. Wat ik daarbij voor ogen heb is het voorbeeld van de Oostenrijkse stad Salzburg, waar de McDonalds bijvoorbeeld, geen grote gele plastic M aan de deur heeft hangen, maar een sierlijke M van smeedijzer. De dit jaar aangepaste buitenkant van de Albert Heijn is hier een geslaagd voorbeeld van.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Als je vanuit de richting Wehl, of Didam, of Westervoort, of Drempt naar Doesburg onderweg bent, zie je altijd en overal aan de horizon de toren van de Grote Kerk opdoemen. Als een baken bijna. Ik raad iedereen aan om eens op de fiets te springen, naar een van de omliggende plaatsen te rijden en dan om te kijken. Daar ligt Doesburg!

Theo

1 reactie

  1. Gert-Jan Tas

    Theo,
    Als je in de auto op Doesburg aan komt rijden is de kerk ook een baken 😉
    Een heel goed 2014 gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑