Mijn 2013: Wil Verlaan

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
De bijzondere eer om gevraagd te worden als voorzitter van het 4/5 mei comité en daarvoor een waardevolle herdenking te mogen organiseren, waar mevrouw Voltelen ons allemaal ontroerde met haar herinneringen aan haar vader kapitein Voltelen die sneuvelde bij het verdedigen van de brug.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Het aantreden van een coalitie van VVD, PvdA, Stadspartij en D66. Moedige mensen die op een lastig moment van bezuinigingen en taakverzwaring, het lef tonen verantwoordelijkheid te nemen. Een typisch ‘petje-af’-moment.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een dikke 9 aan ondernemers, ambtenaren, dienstverleners, bewoners en politiek voor hun inspanningen samen een mooie stad en woonplek te realiseren. Er worden harde noten gekraakt en er is soms, ook wel gerechtvaardigd, gemopper, maar er is ook een burgerinitiatief dat ideeën aandraagt om goed voor elkaar te zorgen. En er zijn enthousiaste mensen (zoals soosiaal 21+) die zich inspannen voor een leefbare stad en zorg voor elkaar.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Laten zien dat je als stad met minder geld en meer taken toch in staat bent met elkaar een rechtvaardige en zorgzame samenleving te realiseren waar alle schouders samen de lasten dragen. En waar partijpolitiek gekrakeel geen plek meer heeft, maar respect en sociale cohesie de leidraad zijn.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Ik ga dan voor het derde jaar actief meewerken aan Helpportret en wil dat jaar sponsoren vinden die lijsten willen doneren om de prachtige foto’s, gemaakt door Doesburgse topfotografen, een mooie plek te geven. En ik ga actief aan de slag om te voorkomen dat in Doesburg mensen in eenzaamheid hun dagen moeten doorbrengen en niet gemist worden als ze overlijden.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Maak een (begeleide) wandeling op de Hoge Linie. Maar ga vooral ook de Hoge Linie eens bekijken van de andere kant. Vanaf de dijk, en dan vooral even stil staan, stil zijn en alleen maar kijken. Het brengt vast een glimlach op je gezicht!

 

1 reactie

  1. Joost de Wolf

    Hallo Wil, Wat leuk om te lezen dat je weer wilt helpen bij Helpportrait.

    Het zoeken van een lijsten sponsor is een mooi initiatief.
    Dank je wel.

    We gaan er samen aan werken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑