Naam: Anneke de Bundel

Bekend van: Reizend journalist


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Mijn persoonlijke hoogtepunt was het winnen van de Spaanse blogprijs 2011. Ik was heel erg verbaasd toen ik voor mijn werk in Rusland was, om te horen dat ik genomineerd was voor een van mijn verhalen over Spanje, vooral omdat ik niets van het bestaan van die prijs wist. Het is leuk te weten dat mensen je verhalen waarderen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Eerlijk gezegd zijn het er meerdere. De momenten dat ik op vrijdagavond met mooi weer een terrasje pak in de binnenstad. Schaatsen op de gracht tegenover m’n huis, met muziek en warme chocola. Zondagmiddag langs de IJssel lopen en wat drinken met uitzicht over de rivier. Er liggen steeds meer schepen en ik maak geregeld op een mooie zomeravond een praatje met de eigenaars van de aken die op weg zijn naar bestemmingen in Frankrijk of België. Het geeft me een beetje het gevoel dat ik in een havenplaats woon.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Ik geef Doesburg een 7. Voor een klein stadje heeft het veel te bieden aan evenementen, natuur, terrasjes en films. Het mag van mij wel wat levendiger. Ik mis restaurants en levendigheid van bandjes en cafés op zaterdagavond. Daarnaast vind ik het jammer dat er op het gebied van literatuur niets is. Een boekwinkel of een café dat schrijvers voor lezingen uitnodigt, zoals in Varsseveld gebeurt zou ik fantastisch vinden.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
De afgelopen twee jaar heb ik veel mogen reizen voor mijn werk. Ik hoop dat 2012 weer veel mooie reizen en verhalen brengt. New York, Spanje en Berlijn staan in ieder geval al op het lijstje.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Jaren geleden was er een filmfestival dat in Doesburgse tuinen werd gehouden. Dat vond ik een heel bijzonder initiatief. Dat er mensen bij je de tuin inlopen om een film te kijken. Hoop dat er weer veel spontane en creatieve initiatieven komen.