Naam: Arvid Ehlert

Bekend van: fotografieWat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Mijn persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar was de foto-expositie Fotomagica & Waterpracht in het Fotograficamuseum, samen met mijn vriendin Afke Kerkhoven. Door diverse cross-overs met onder andere dichtkunst, muziek en een toverlantaarnvoorstelling hebben we er zelfs een goed bezocht cultureel evenement van weten te maken (meer info: expodoesburg.nl).


Ook de aansluitende foto-puzzelroute was zo’n succes dat deze nog de gehele zomer mocht/kon blijven hangen. Bovenal ben ik verheugd over de reacties op ons werk en onze inzet én over de manier waarop vele mensen ons een helpende hand hebben toegestoken. Dat heeft het extra geweldig gemaakt dat wij sinds anderhalf jaar Doesburger zijn, want als je hier jezelf geeft, krijg je het dubbel en dwars terug.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Hèt Doesburgse moment betreft de Hanzefeesten. Dat de organisatie de Hens van der Wal prijs heeft gewonnen, is meer dan terecht wat mij betreft. Het is echt een feestelijk evenement met een uitbundig vrolijke sfeer. En dat toch ook weer dankzij de geweldige inzet van de vele Doesburgers.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Doesburg krijgt van mij een 9,5. Het is een geweldig stadje waar ontzettend veel gebeurt, vooral op cultureel gebied. De vele ateliers en de Culturele Zondag, elke eerste zondag van de maand, hebben hier een belangrijk aandeel in. Maar ook op ondernemersgebied heeft Doesburg veel te bieden, met als spil de OpenCoffee op de eerste woensdagochtend van de maand. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal kleine dingen die verbeterd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de liedjes van het carillon wat vaker wisselen. Bovenal is Doesburg gewoon ontzettend prettig wonen.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Ik wil mijn bedrijf Photography Now! nog meer bekendheid geven en natuurlijk droom ik van een aantal hele mooie opdrachten, zodat ik mijn passie fotografie betaald kan blijven uitvoeren.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Privé hoeft er voor mij niet zoveel te veranderen, ik heb het erg naar mijn zin hier in Doesburg. Wel hoop ik weer wat tijd vrij te kunnen gaan maken voor sport. Ik heb altijd veel plezier gehad met honkbal, dat kan bij de Animals in Dieren, dus vlakbij. Ook met snooker kan ik een aardig balletje stoten. In Doetinchem staan een paar mooie tafels en omdat ik daar als operateur van Filmhuis Doesburg toch vaak kom voor het ophalen van de film, moet ik dat maar weer eens gaan combineren. Zakelijk gezien zou het natuurlijk prettig zijn meer te verdienen zodat ik weer kan investeren in betere apparatuur voor mijn bedrijf. Ook hoop ik dat er in het Arsenaal iets gaat gebeuren. Het zou geweldig zijn als dit prachtige pand volledig gebruikt kan worden voor iets cultureels, maar als er maar weer iets gebeurt!