Naam: Jan Bobbink
Bekend van: DWV


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het absolute hoogtepunt voor ons gezin was het 25-jarig huwelijksfeest dat we afgelopen mei mochten vieren. Heleen en ik hebben samen met onze vier zonen, familie, vrienden en buren genoten van een zeer geslaagd en hartstikke gezellig feest in ’t Olde Schop in Giesbeek.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Dat kan natuurlijk niet missen: het 80-jarig jubileum van DWV, de Doesburgse Watersport Vereniging. Op zaterdag 10 september zorgden een clinic van oud Olympisch zwemkampioen Chantal Groot en een waterpolowedstrijd tegen topploeg BZC Schuurman voor een mooi jubileumfeest in en rondom Den Helder.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Een acht! Doesburg is een gezellig, leuk en veilig stadje om in te wonen en te leven. Het prachtige oude centrum, de multiculturele bevolking, de vele activiteiten en de ligging aan de IJssel maken dat er in Doesburg altijd wat te doen is. En dat mooi gelegen op het snijvlak van de Achterhoek, de Liemers en de Veluwezoom.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Een zeer succesvolle business uitbouwen voor mijn werkgever Hypor in Azië. Als general manager van dit Boxmeerse bedrijf in diergenetica mag ik zo’n 50 procent van mijn werktijd vertoeven in landen als China, Korea, Japan, de Filippijnen en Vietnam.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Privé: dat mijn zonen succesvol mogen zijn met het afronden en vervolgen van hun opleidingen (commercieel piloot, international business & management in Hong Kong en gymnasium).
Sportief: dat Heren 1 van het waterpoloteam van DWV hoog mag eindigen in de 3e klasse.
En dat Doesburg met zijn inwoners en het bedrijfs- en verenigingsleven de economische crisis goed mogen doorstaan!