Mijn Doesburg 2011: Kees Luesink


Naam: Kees Luesink
Bekend van: burgemeester


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat was op 3 januari toen ik weer als burgemeester van Doesburg aan het werk kon na mijn open hartoperatie!


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Dat was het VNG-congres in de Achterhoek dat Doesburg samen met de Achterhoekse gemeenten organiseerde en waar wij Doesburg heel goed hebben kunnen presenteren. Het deelcongres en de drie excursies waren een groot succes. Het is goed voor de stad om bij zoveel bestuurders uit heel Nederland bekend te zijn. Het is ook heel goed voor onze Doesburgers en onze gemeentelijke collega’s om onze stad zo te mogen presenteren’.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Een zeven, omdat dat ruim voldoende is. Er moet altijd voldoende drive blijven om ‘goed’ te willen zijn.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Mijn droom concentreert zich, naast mijn diepe wens dat alle Doesburgers gelukkige medemensen kunnen zijn, op iets heel concreets. Ik droom van een te realiseren project Turfhaven. We maken met het project Turfhaven onze stad aan de IJsselzijde af. We maken de stad klaar voor onze grote opgave om de ‘nieuwe’ economie, die van toerisme en verblijf, kans en vorm te geven.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Ik hoop op een succesvolle tweede editie van het Doesburgs Cabaret na een eerste editie die op 30 december aanstaande plaatsvindt. Ik hoop dat we er in onze stad in slagen om de koppen bij elkaar te houden en de kracht te ontwikkelen die we met elkaar in onze mars hebben. En ik hoop dat Vitesse europees voetbal zal spelen……….

2 reacties

 1. Ellen Mulder- Metselaar

  Kees, helemaal mee eens alleen Vitesse…;-)

 2. Arvid Ehlert

  Ik ben blij dat we een burgemeester hebben met een goed hart voor Doesburg!

  Project Turfhaven lijkt me een goed idee, ondanks het industrieel erfgoed (dat in ieder geval deels behouden zou moeten blijven) niet het mooiste kantje van Doesburg. Prettig als de burgemeester zich daar voor inzet, evenals voor landelijke bekendheid.
  Drive is goed, maar als u Doesburg goed wilt aanprijzen, een zeven vind ik wel wat laag voor wat Doesburg al te bieden heeft.

  Vitesse Europa in komt wel goed, we worden toch kampioen volgend jaar? 🙂

  Leuk dat u nu al weet dat u het Doesburgs Cabaret een succes gaat vinden, toch zullen we u nog verrassen vanavond. Voor de zekerheid houden we de oren al goed open voor editie 2012, alle tips welkom (niet als reactie hieronder svp).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑