Naam: Koen Eggens
Bekend van: wijkraad Ooi


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar.
Dat ik gezien mijn leeftijd minder ga werken.


Wat is voor jouw het Doesburgse moment van het afgelopen jaar.
Dat ik dicht bij de gekanaliseerde IJssel woon en dat ik iedere dag opnieuw geniet hoe mooi het hier toch is.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?

Ik geef Doesburg een dikke acht. Doesburg is een van de oudste steden van Nederland. De binnenstad met zijn grote schakering aan gevels. Achter bijna alle oude woningen in de binnenstad schuilt een verhaal. Ik woon hier al meer dan 35 jaar met mijn vrouw en heb 19 jaar hier gewerkt. Ik ben zeker niet van plan te verhuizen. Ook mijn twee kinderen van 28 en 31 wonen hier. Doesburg is een stad met een landelijke uitstraling. Doesburg heeft veel organisaties die zich inzetten voor de stad.


Welke droom wil je verwezelijken in 2012.
Dat wij ons ten opzichte van onze medebewoners socialer opstellen en elkaar behulpzaam zijn als dit nodig is. Ik denk aan een ‘nieuw noaberschap’. Ook heb ik nog een (kritische) wens dat nog meer bewoners zich vrijwillig zullen inzetten voor diverse activiteiten binnen onze gemeente. Niet achteroverleunen, zeuren en alleen maar kritiek leveren.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Prive: Dat we gezond blijven. Zakelijk: Het werk langzaam afbouwen. Dus nog minder werken, zodat er meer tijd over blijft om andere leuke dingen te doen met elkaar. Of dit nou is op sportief, educatief terrein is maakt niet uit. Als je er maar plezier in hebt.