Naam: Madeleine Corbey

Bekend van: Het Arsenaal Atelier AllegroWat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Mijn persoonlijk hoogtepunt is wel de verandering in mijzelf. Door de Vrije Academie voor Beeldhouwkunst, wat ik in Driebergen volg, ben ik meer vanuit mezelf gaan werken. Mijn werken worden gevoeliger en hebben meer ziel. Ik vind dit een prachtige ervaring en hoop dit met anderen te kunnen delen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
De Culturele zondagen zijn elke keer weer een verrassing. Mensen komen overal vandaan en lopen allerlei galeries af. Daarnaast kan ik ontzettend genieten door op een Doesburgs terrasje te zitten in de zon, met een wijntje en een hapje. Zalig, daar op het pleintje bij bijvoorbeeld de Bonte Hond.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Doesburg heeft wat mij betreft nu een 7. Mooie gebouwen, fijne sfeer, leuke restaurantjes, maar er kan nog het een en ander beter, gevarieerder.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
In 2012 wil ik starten met een beeldhouwopleiding die ik zelf ga opzetten. Ik wil een ommezwaai maken in mijn kunst en ik wil heel graag iets meer tijd/rust voor mijn gezin.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Ik hoop dat in Doesburg alle winkels tussen de middag open gaan. Ook zou het fijn zijn als er wat meer galeries open zijn, door de week en uiteraard het Doesburgs mosterdmuseum open is op zondag. Op de gemiddelde zondag is het in Doesburg uitgestorven. Jammer.
Fijn zou het ook zijn als er nog wat exclusieve winkeltjes zouden komen. Nu is er al een bijzondere snoepwinkel en er komt een atelier waar exclusieve lampen gemaakt worden. (gewoon, of op aanvraag).