Naam: Marjanne Wijnen
Bekend van: kunst


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Hoogtepunten kan ik het niet écht noemen, bijzondere momenten wel. Het organiseren van een theeceremonie voor meer dan 100 dames, dat ging nog goed ook en de mensen waren enthousiast en hebben genoten, pfff wat een werk was dat. Maar ook het concert van Toots Thielemans, – inmiddels 90 jaar oud – in het Concertgebouw in Amsterdam. Het weerzien van een Chinese vriend die inmiddels een zééér succesvolle ondernemer is en te constateren dat hij niets is veranderd en we nog steeds kunnen lachen om dezelfde dingen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
De uitkomst van het onderzoek van de HAN-studenten. De aanbevelingen komen neer op genieten, historie, kunst en cultuur. Dit is een bevestiging voor wat ik persoonlijk vind, maar ook wat we met de, inmiddels zelfstandige vereniging,  “Culturele Zondag Doesburg” proberen uit te dragen.


Dit is precies waarin Doesburg zich kan onderscheiden en wat mensen naar Doesburg trekt. Dit komt ons allen ten goede. Het mooie knusse binnenstadje, de vele monumentale panden, de inzet van zoveel mensen, de gezellige horeca, podia en een ieder die op eigen wijze kunst, kunstnijverheid en cultuur enthousiast uitdraagt en doorgeeft.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Een acht min. Doesburg is klein, fijn, gezellig en een inmiddels een mengeling van inwoners die uit diverse windstreken in Doesburg neergestreken zijn. Mede daardoor is Doesburg groots in het organiseren van activiteiten. De Culturele Zondag Doesburg blijkt écht een bekend fenomeen te zijn in Nederland en de Hanzefeesten zijn binnen zeer korte tijd ook op de kaart gezet en trekt vele mensen naar Doesburg.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Het is niet zozeer een droom, maar wel overtuiging die ik ga verwezenlijken. Meer rust en tijd nemen voor de dingen die belangrijk zijn. Het blijkt dat je met kleine dingen vaak veel kunt doen. Door te zijn wie je bent kun je andere mensen blij maken en kun je kennis en ervaringen door geven. Eigenlijk is dat heel makkelijk, maar dat gaat verloren door allerlei “verplichtingen” die je als mens of vanuit je verantwoordelijkheidsgevoel denkt te moeten.


Ook wil ik tijdens mijn China reis meer tijd nemen om mijn vrienden te bezoeken en te genieten van alles, ook al ben ik op zoek naar mooie dingen, waar ik vervolgens ook weer mensen blij mee wil maken.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Volgens mij hoeft er niet nog wat te gebeuren. Fijn zou zijn dat de activiteiten die er georganiseerd worden, Hanzefeesten, film op het pleintje, Proef Doesburg etc. goed bezocht worden en meer naamsbekendheid krijgen, ook buiten Doesburg. De enkeling die ik sprak van buiten Doesburg is erg enthousiast.