Mijn Doesburg 2011: Marleen Huizingh


Naam: Marleen Huizingh

Bekend van: wethouder


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Afgelopen zomer was ik vakantie aan het vieren in Friesland. Zoals we allemaal weten was het zomerweer nou niet geweldig te noemen dit jaar. Toch hebben we een aantal hele mooie dagen gehad. De zeilomstandigheden zijn ook lang niet altijd optimaal. Teveel wind, te weinig wind …regen. Maar aan het eind van een mooie dag, begin augustus, was alles perfect. De wind….. precies goed, prachtige schittering op het water en samen met mijn zoon, hij in de trapeze, voeren we de ondergaande zon tegemoet. Als ik het nu beschrijf ben ik weer aan het genieten.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Mijn Doesburgse moment: De slechte weersomstandigheden tijdens Doesburg Binnenste Buiten. De meeste mensen zullen dit een raar antwoord vinden, maar ik zal het uitleggen. Rondom het stadhuis was de kinderbraderie. Veel kids hadden hun ‘koopwaar’ uitgestald op kleedjes en waren enthousiast aan het verkopen. Ik was zelf even over door de stad gelopen, maar het weer sloeg om dus begaf ik mij weer richting stadhuis. Wat ik daar zag, vond ik zo geweldig. De kinderen bleven in de regen, allen bedekt onder een stuk plastic, gewoon zitten en op hun winkeltje passen. Ik was geroerd door zoveel enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen. Fantastisch!


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Doesburg krijgt van mij als rapportcijfer een dikke 8! Half juni van dit jaar ben ik hier geïnstalleerd als wethouder. Ik viel met mijn neus in de boter, omdat ik direct de Hanzefeesten kon meemaken. Geweldig wat heel veel vrijwilligers hier met elkaar weten te organiseren. Daarna Doesburgs Binnenste Buiten, de kermis en de heerlijke, haast zuidelijke sferen, op de terrasjes en in de stad. Wat een sfeer en wat een prachtig decor met onze monumentale panden en de uitzichten op en over de IJssel. Als nieuweling ben ik heel warm en hartelijk ontvangen, dit geldt zowel door velen binnen alsook buiten het stadhuis.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
In 2012 wil ik verder met de ontwikkeling van het gebied ‘de Turfhaven’. De haven wordt nu uitgebreid en ook een tijdelijke parkeervoorziening, inclusief camperplaatsen, wordt gerealiseerd. Ook de landschappelijke inpassing en niet te vergeten de restauratie van de loods is een speerpunt in 2012.


Daarnaast zie ik kansen in verdere economische samenwerking tussen verschillende Doesburgse spelers. Denk aan Doesburgs goed, st. Stadsmanagement, DOV, SID, de  horeca, evenementenverenigingen, monumentenvereniging, st. stadsherstel, de VVV en natuurlijk de gemeente. Mij is heel duidelijk geworden dat we allemaal goede kansen zien voor Doesburg ten behoeve van verdere economische ontwikkeling. We hoeven ‘nu alleen nog maar’ onze gezamenlijke speerpunten te bepalen en daar met volle energie gezamenlijk op in te zetten. Laten we met elkaar eind 2012 erop toasten dat we dit in 2012 goed hebben opgepakt!


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Natuurlijk hoop ik dat 2012 een mooi en goed jaar wordt voor alle Doesburgers. We hebben hier zo ontzettend veel geweldige en enthousiaste mensen en ook nog een prachtig mooi stadje en daar mogen we trots op zijn. Deels zullen we ook lastige onderwerpen gaan bespreken aangezien we vanwege financiële ontwikkelingen misschien niet meer alles kunnen blijven doen wat we nu doen.


Ik hoop en verwacht dat we hier met de betrokkenheid en het enthousiasme van ons allen op een goede manier invulling kunnen geven aan (financieel) verantwoorde maar zeker ook inspirerende keuzes voor de toekomst van (de) Doesburg(ers).

2 reacties

 1. Marijke Schellekens

  Bij de opsomming van kansen zien in verdere economische samenwerking tussen verschillende Doesburgse spelers, mis ik de CZD (Culturele Zondag Doesburg)!

 2. robert duis

  Vanaf Dinsdag 06 Maart – 2012 heeft Doesburg een JAZZCLUB!

  Eerste sessie in Restaurant de LIEFDE vanaf 20.00 uur t/o …..U kan het raden: Het Gemeente Huis.

  GemeenteraadL WELKOM!

  Mvg,

  drs. robert e. duis / 06 53 47 11 85 / Heerenstraat 2 /6981 ct Doesburg/www.limehouse-jazzband.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑