Naam: Rob Groen

Bekend van: woordvoerder gemeente


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Geboorte van onze dochter Noor op 1 juli. Gezond en wel. Helemaal top! Daar kan niets tegen op.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Opmerkelijk maar wellicht niet erg opgevallen is het feit dat Doesburg de derde prijs gewonnen heeft als evenementenstad (in de categorie < 50.000 inwoners).zie: http://www.evenementenprijzen.nl/. Een mooie prestatie. Dat is echt een pluim waard voor alle mensen die zich – veelal vrijwillig – inzetten voor het organiseren van de evenementen. De meeste evenementen zijn evenementen van en voor en door Doesburgers. Niet vreemd dat dan ook de Doesburgse Hanzefeesten met 350 vrijwilligers de Doesburgse vrijwilligersprijs vervolgens winnen. CHAPEAU! Jammer dat er gekozen moet worden want de andere evenementen verdienen net zo goed een pluim.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Dikke 8. Doesburg is mooi, overzichtelijk, gezellig, veilig en mensen hebben veel voor Doesburg en elkaar over. Dat is mooi, moeten we koesteren en verder uitbouwen waar kan.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Samen met Doesburgers verder werken aan het versterken van de sociale verbanden in de stad en het realiseren van zaken van de wijkagenda’s (wensen uit de wijken) samen met de mensen uit de wijken. Een van de onderwerpen daarop is de overlast van hondenpoep. Dat is nog eens een uitdaging om daar iets aan te doen.


Niemand stapt graag in de uitwerpsel van welk dier dan ook. Niemand wil dat een kind tijdens het spelen daaronder komt te zitten. Daar zijn we het snel over eens. Toch liggen op veel plekken deze zaken. Dat is een constatering. Om die deze dingen samen met de wens de overlast van hondenpoep aan te pakken is een hele uitdaging. Ideeën en oplossingen die uitgaan van wederzijds respect zijn meer dan welkom


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
– Mooi weer tijdens alle evenementen en activiteiten in de stad.
– Verbetering van mijn snelste tijd op de Postbankloop.
– Natuurijs!
– Een sterke euro met zicht op verbetering van de economie.