Mogelijk winkeldiscounter Action in Doesburg

Wel of geen Action in Doesburg, dat was de inzet van gesprekken in de lokale politiek afgelopen week over de invulling van het grote bedrijfspand naast de skatebaan bij jongerencentrum 0313 aan de Barend Ubbinkweg, pal tegenover de ijzergieterij. In het gebouw zat tot voor kort Geereking Engels Antiek & Meubelen. Winkelformule Action wil er nu een zaak starten.


Action is een winkel met een breed assortiment en scherpe prijzen. De keten telt bijna 250 zaken verdeeld over het hele land. De dichtstbijzijnde vestigingen rondom Doesburg zijn in Velp, Zevenaar en Doetinchem.


Afgelopen week is er gesproken over de mogelijke komst van de Action. Volgens VVD Doesburg, die vragen stelde over dit onderwerp, is de algemene conclusie dat de Action een trekker kan zijn voor de stad, dat het een brug kan zijn tussen De Linie – Betoncentrale terrein – binnenstad, en dat het de voorkeur heeft boven leegstand.


Het college neemt deze waarnemingen mee in de besluitvorming. Belangrijk aspect daarbij is dat de Action buiten het kernwinkelgebied zou komen te liggen, laat de SP in een toelichting weten. Daarnaast moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. In het bestemmingsplan is nu nog opgenomen dat er in de loods geen bedrijf voor detailhandel mag komen.

9 reacties

 1. Frans

  Dit is een goede zaak voor de werkgelegenheid, Action zal werk geven aan ca 40 werknemers, en een aanzuigende werking hebben voor het winkelen uit de omgeving in Doesburg en dat levert zeker nog meer werkgelegenheid op voor de stad.
  Het is maar wat je wilt beschouwen als kernwinkelgebied, je moet hierin groot denken,Multimate valt ook buiten het kernwinkelgebied
  en het is een welkom voor in Doesburg.

 2. Hanny

  Was Geereking dan geen detailhandel?
  Die verkochten toch ook gewoon aan particulieren.
  Heb ik het mis hiermee?

 3. Frans

  Detailhandel is het leveren van fysieke goederen voor persoonlijk gebruik aan de consument. Het is een sector die bestaat uit verschillende branches (zoals de levensmiddelenbranche, de modebranche, de wonenbranche enz.). De detailhandel is de laatste schakel van de distributieketen die loopt van fabrikant tot consument.

 4. Gert-Jan

  ’t is natuurlijk een argument van niks en absoluut niet beledigend bedoeld, maar kijkend naar de historie van het pand wordt het een beetje vlag (pand) op een modderschuit (action); Geereking en het pand was voor mij een perfecte match al ben ik er nooit binnen geweest. Heb zelf jammer genoeg geen negotie om in het pand te vestigen….. Verder was Geereking natuurlijk ook detailhandel en daarmee is dat punt van tafel!

 5. inwonerbinnenstad

  @Hanny, natuurlijk was Geereking OOK detailhandel, maar Geereking heeft toch altijd een kontje apart hier bij de gemeente!
  Kijk idd naar de Multimate en de Aldi dan? Doesburg is echt oudbollig wat betreft het winkel aanbod! Laat komen die Action, er kunnen nog wel een reeks winkelketens bij in Doesburg.

 6. wim brugger

  Er gaan geruchten dat Multimate vertrekt misschien is dat een optie en laat Geereking zijn pand lekker houden

 7. Robert Slotboom

  @inwonerbinnenstad, Die ketens kùnnen er wel bij maar ik zit persoonlijk niet te wachten op de onpersoonlijke sliert. Met Mc Donalds in de Waag en Media Markt in het arsenaal neemt de aantrekkelijkheid van Doesburg ’s mijns inziens echt niet toe.

 8. Casper Bakker

  @Robert Volgens mij heeft de gemeente al strikte regels en veel mogelijkheden omtrent het uiterlijk van panden. Zolang ze dat goed blijven handhaven, maakt het toch niet uit wat er ìn die panden zit? Ik heb liever een Media Markt in het Arsenaal dan zoals het nu al weer jaren leeg staat. (Maar maak je niet ongerust, Doesburg heeft veel te weinig afzetmarkt voor een Media Markt en een McDonalds. Wij hebben dat al een keer uitgezocht.)

  Kijk ook maar naar de Scapino in de Kerkstraat. Dat past goed in het straatbeeld en is heel anders van de Scapino’s in de rest van Nederland. Als het op die manier kan, waarom niet?

 9. Peter

  Action zou een welkome aanvulling zijn in Doesburg en ook geschikt voor een plaats als Doesburg. Argument als “het past niet in het pand van Geereking” (vaker gehoord overigens)is onzin argument. Als Geereking dit pand niet had opgeknapt (prachtig gedaan trouwens) zou het nog steeds vervallen langs de weg staan. Nee hoor, prachtig pand en uitstekende plek voor Action. LAAT MAAR KOMEN!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑