De mogelijke verdachte van de diefstal van diverse airbags uit auto’s op de Beinum twee weken geleden, is vastgelegd op bewakingscamera’s. Op YouTube is een video opgedoken waarin een man te zien is die als verdachte wordt aangemerkt van de grote airbagroof in Doesburg.


Het zou gaan om een man op een fiets. De man draagt een rugzak waarin, volgens de maker van de video, de airbags zijn gestopt. Op de video is te zien dat de man om acht minuten voor vier in de nacht van 20 op 21 april over de Beumerskamp fietst.


De video meldt dat er behalve deze persoon op een fiets geen andere persoon te zien is. Dat zou kunnen betekenen dat het om een eenmansactie gaat. Volgens de maker van de video, ene ‘hassemuller’, gaat het om beelden van een bewakingscamera.


De politie heeft laten weten dat in de bewuste nacht zeker veertien auto’s zijn opengebroken. Vooral auto’s van het merk Opel waren doelwit. Bij de autoinbraken werden airbags gestolen. De afgelopen tijd deden zich ook dergelijke collectieve airbagdiestallen plaats in Dieren, Brummen en Twello.