Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht voert op zondag 17 april werken uit van de barokcomponist André Campra en van de hedendaagse componisten John Milton Cage en Ludo Claesen. In hun programma, dat wordt uitgevoerd in de Grote of Martinikerk te Doesburg, combineert het Monteverdi koor de Missa ad Maiorem Dei Gloriam van Campra met motetten van Cage en Claesen.

Het programma wordt geopend met een harpsolo van harpist Joost Willemze. Hij voert een werk uit van John Cage (1912 – 1992): ‘In a landscape’. Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht werd opgericht in 1989 en staat sindsdien onder leiding van Wilko Brouwers.

Het ensemble treedt op in concertseries in heel Nederland en brengt graag programma’s waarin oude en hedendaagse muziek gecombineerd worden. In samenwerking met de organist Klaas Vellinga maakte het koor voor het label Erasmus een cd met koor- en orgelwerken van Joep Straesser.

Fragmenten van een Landschap
Een tweede cd met werken van diverse hedendaagse Nederlandse componisten Fragmenten van een Landschap verscheen bij het label Lindenberg. Zowel in 1997 als in 2000 won het MKU de Eerste Prijs tijdens het Nederlands Koor Festival in Rotterdam.

Vanwege de bijzondere vertolking van de koorwerken van Joep Straesser werd in 2006 aan het MKU de Straesser-Verster Prijs toegekend.

IKON
In 2012 bracht het MKU in eigen beheer een aantal live opnamen uit op cd. Een radio-uitzending van de IKON met een vijfdelig motet van de Duitse componist Marcus Ludwig op teksten van de grote Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer werd uitgebracht op de cd WER BIN ICH? Twee jaar geleden presenteerde het MKU de cd UTRECHTERS, met hedendaagse werken van Utrechtse componisten.

Het concert op 17 april begint om 15.30 uur. Vóór en na het concert is er gelegenheid voor koffie of een drankje. Het concert duurt ongeveer een uur. Toegang € 13,00, voor 65-plus € 12,00 en voor donateurs van StiDoMu € 11,00, kinderen tot 12 jaar gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.