De Mosterdmuziekdag in Doesburg gaat op de schop en verandert in de Mosterd & Food Dag. Op zaterdag 21 mei vindt de jaarlijkse soepwedstrijd plaats. Nieuw daarbij is de opzet van de wedstrijd en een uitgebreide streekproductenmarkt in de stad.

Centraal blijft de verkiezing van de beste Doesburgse mosterdsoep. Daarbij wordt dit jaar gewerkt met een vakjury bestaande uit onder andere twee topkoks uit de regio. Vastgelegd zijn Peter Gast van sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen en Raymond Prinsen van Moulin Bistronomie Borculo.

De jurering vindt plaats vanuit een jurywagen op de driesprong in het centrum van de stad en wordt aan elkaar gepraat door Eric Schuurman, oud-presentator van TV Gelderland. Om 16.30 uur zal burgemeester Loes van der Meijs de prijzen uitreiken aan de soepwinnaars.

SlowFoodAchterhoek
Naast de soepwedstrijd is er dit jaar een uitgebreide streekproductenmarkt. Deze wordt gehouden in de Meipoortstraat en telt ruim 20 deelnemers met uiteenlopende foodproducten van de organisatie SlowFoodAchterhoek. De kramen met streekproducten komen te staan in de parkeerhavens in de Meipoortstraat.

De Mosterd & Food Dag op 21 mei begint om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.