Onlangs bezocht burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg vijf Doesburgse musea. In elk museum koos zij een favoriet voorwerp uit de collectie. Deze voorwerpen worden op 16 april op een bijzondere wijze gepresenteerd

De gekozen voorwerpen werden gefotografeerd en de burgemeester vertelde waarom elk voorwerp voor haar zo bijzonder is. Ook een vertegenwoordiger van het museum vertelde wat over het voorwerp. De negen favoriete voorwerpen van de burgemeester worden op 16 april, DOesburg MUseumdag, of DOMUS, op een bijzondere manier in de musea gepresenteerd.

Dat gebeurt onder de titel ‘In het spoor van … de burgemeester.’ De foto’s en teksten worden ook gebruikt voor een folder waarmee het publiek op 16 april de route van de burgemeester kan volgen en haar favoriete voorwerpen kan bekijken. Die folder is op 16 april vanaf 12.00 uur beschikbaar in Gasthuiskerk Doesburg.

Op vrijdag 18 maart bezoekt de burgemeester nog vier musea. Wilt u weten welke voorwerpen de aandacht van de burgemeester trokken? Kom dan op 16 april naar Doesburg en volg het spoor.

Foto: Peter Bakker

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.