Muziekcorps oefent voor concert ‘Muziek an ’t Water’

Muziekcorps der Voormalige Schutterij heeft afgelopen zaterdag een bijzondere en spannende repetitie gehouden voor het aanstaande concert op vrijdag 20 juni. Het was een bijzondere repetitie omdat voor het eerst gerepeteerd werd met de band, zanger en zangeres voor het aankomende concert “Muziek an ’t Water”.

 

Dit concert is al zeker een jaar achter de schermen in voorbereiding, maar nu komt alles bij elkaar. Voor de leden van M.d.v.S. was deze repetitie een eerste kennismaking met samenspelen met een band of begeleiden van een zanger(es). ‘Wennen aan elkaar, bijschaven en herhalen, was vooral het leerpunt van deze middag. Voor de band en zangers was het ook even spannend, maar wel leerzaam en gezellig. Iedereen had immers hetzelfde doel: samen muziek maken’, aldus Nicolette Vree van Muziekcorps der Voormalige Schutterij.

 

Het concert is gedoopt met de titel “Muziek an ’t Water”, omdat het zich afspeelt aan de Doesburgse IJsselkade. Het muziekcorps heeft een samenwerking gezocht met andere muziekstijlen. Alles om te laten zien aan het publiek, dat er veel meer mogelijk is met een harmonie orkest, ook in Doesburg. Ter vergelijking kan met het fenomeen Night of the Proms nemen: pop ontmoet klassiek, Nederlandstalig samen met harmonie.

 

Vree: ‘Het zal een gezellig zomeravondconcert zijn met veel bekende meezingnummers. De catering tijdens het concert wordt verzorgd door Hotel Doesburg.

 

Sudden Affair, bestaande uit Edward den Doop, Michiel Pelgrom, Jos Leseman, Dirk Baken en Anne den Doop zal samen met het harmonieorkest stukken spelen. Zelf nemen ze ook een aantal nummers voor hun rekening. Daarnaast is voor het echte Hollandse gevoel de Doesburgse zanger Sebastiaan van de partij’.

 

Voor een muziekstuk zal violiste Vivian de Graaf haar muzikale talenten tonen samen met het orkest. ‘Voor de leden alle reden om de komende weken nog even hard te oefenen, de laatste puntjes op de befaamde í en dan knallen op 20 juni’, aldus Vree.

 

“Muziek an ’t Water” wordt gehouden bij de trappen aan de IJsselkade van Doesburg, op vrijdagavond 20 juni om 21:00 uur en de toegang is gratis.

1 reactie

  1. Frans Schilderman

    Kan mooi worden,succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑