Op vrijdag 10 juli zal het 14e eeuwse Hanze Koggeschip uit Kampen aanmeren bij de IJsselkade in Doesburg. Dit schip met andere historische schepen zal gedurende het gehele weekend daar te bezichtigen zijn. Tevens zal er op zaterdag 11 en zondag 12 juli een streekproduktenmarkt en creatieve markt worden georganiseerd zodat middeleeuwse sferen zullen herleven.

 

Er zal volop te genieten zijn van dans, theater en muziek, laat Désirée Kester namens de organisatie weten. De organisatie van het HanzeWaterkantfestival is nog op zoek naar mensen die mee willen doen aan het festival om de sfeer te verhogen. Voor overdag: Goochelaars, heksen en magiërs. Narren en minstrelen. Ridders, prinsessen en draken, Verhalen- gedichtenvertellers. Oude ambachtslieden en excentrieke kunstenaars.
Straatmuzikanten, klassieke muziek, koren en solisten. Dansers en danseressen.

 

Voor ’s avonds zoekt de organisatie nog muzikanten en artiesten voor het avondpubliek. Hier is de middeleeuwse sfeer minder belangrijk. Dus bands, zangers, zangeressen, showcases etc.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd en wilt u meedoen? Dan kunt u mailen naar info@doesburg777.nl of bellen met Sander Westdorp telefoonnummer 06 16 797 220.