Na exit Durfhaven zoekt Doesburg nieuwe investeerder voor GTW-loods

Nu het projectteam van de Durfhaven zich heeft teruggetrokken, wil de gemeente Doesburg overgaan naar plan b. In de oude GTW-loods hoopt Doesburg een horecabedrijf en een sanitairgebouw te plaatsen voor de haven- en campergasten.

Dat laat de gemeente Doesburg weten in een persverklaring na het klappen van het project Durfhaven. Een groep ondernemers uit Apeldoorn had tot en met 30 juni de tijd om investeerders te vinden voor hun plan. Dat is niet gelukt.

‘We wisten dat het een heel lastige opgave zou zijn, maar tot het laatst hebben we met heel veel energie gewerkt om het tot een succes te maken’, laat wethouder Ellen Mulder in een reactie weten.

Zonder verwijten
Mulder vervolgt: ‘Wij zijn met respect voor elkaars rol in dit proces uit elkaar gegaan. Zonder verwijten, maar met de nuchterheid dat het er gewoon niet inzit’.

Doesburg gaat nu binnen de kaders, die met de Gemeenteraad zijn afgesproken, op zoek naar een nieuwe partner die alsnog een horecagelegenheid en in ieder geval een sanitairgebouw voor de haven- en campergasten gaat bouwen.

‘We zien voorstellen vanuit de markt met veel belangstelling tegemoet’, aldus Mulder.

Eisenpakket heroverwegen
Zolang er geen nieuwe investeerder is, zal de gemeente alleen binnen de bestaande financiële kaders de meest noodzakelijke investeringen doen.

Eerder vandaag brachten de ondernemers achter het project ‘Durfhaven’ een verklaring uit. Daarin staat onder andere te lezen dat varianten op het oorspronkelijke plan zoals het een foodmarkt of laagdrempelige zorg in combinatie met horeca door de gemeente van de hand zijn gewezen. Wel laten de initiatiefnemers de deur op een kier staan ‘als de gemeente haar eisenpakket heroverweegt’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

15 reacties

 1. Theo Houkes

  Jonge jonge geweldig wat een stel prutsers hier moeten een paar koppen rollen daar gaat weer een bult geld de ijsel in stop er eens mee wat een ongelooflijke miskleun opstappen gemeenteraad ik heb altijd al gezegt die smurfhaven word niks wat een prutsers

 2. Theo Houkes

  En mij afschilderen als negatieveling ha ha wie het laatst lacht lacht het best

 3. Wilma Roordink

  Was ook een dom plan met veel te dure appartementen. Maak er een markthal van met kraampjes met van alles. Goedkopeinrichting en loopt altijd.

 4. Peter van den Broeke

  Waarom nu weer zo negatief. Wees blij dat het bij een plan gebleven is. Natuurlijk waren die appartementen behoorlijk aan de prijs (lees: te duur) maar het heeft iedereen wel aan het denken gezet. Er zal toch een keer iets moeten gebeuren met die loods. Horeca is een prima bestemming. Een markthal zou ik niet helemaal voor zijn omdat je dan toch het publiek uit het centrum gaat trekken. Maar de loods blijft een mooi punt om iets mee te doen, aan de haven, tussen centrum en Beinum en genoeg ruimte om iets moois van te maken. Met alleen maar commentaar leveren gebeurt er helemaal niets, dat is al zo vaak gebleken! Meedenken is het devies.

 5. A.van Tuyl

  Action?

 6. Theo Houkes

  Mr van Den broeke je moet in de gemeenteraad gaan zitten je ben net zo n dromer maar ja je ziet het dromen zijn en dat mag je zelf invullen als dat lukt

 7. Theo Houkes

  o ja hou de regiobode in de gaten er komt weer een mooi verhaal

 8. Peter van den Broeke

  Hr. Houkes, lees graag het bericht van Richard Kok dd 3 July. Positieve inbreng graag!

  Richard Kok 3 July 2016 at 08:45
  Aan Nico en Theo,
  Ik stel voor dat we elkaar in waarde laten en dat we niet op de man spelen. Is nergens voor nodig. Nu niet en straks niet. Graag aan de gedragsregels houden. Dank u. Groet, Richard

 9. Richard Kok

  Aan allen,
  Vinden jullie dat ik als moderator van deze site bepaalde personen (Theo en Nico) de mogelijkheid om te reageren moet ontzeggen?

 10. Gert-Jan Tas

  @Richard

  “Moet” niet, “kan” wel.
  Moderator = “Iemand die zorgt voor een goed verloop van de uitwisseling van informatie en ideeën in een gesprek of in een nieuwsgroep of op een website”.
  Ik vraag me af of “ontzeggen” de “uitwisseling van informatie” ten goede komt; eerder blokkeer je die voor (in dit geval) Theo en Nico tijdelijk; een beetje “reaguurder” laat zich de mond niet snoeren en vind al snel wegen om een blokkade heen.
  Alhoewel het voor een moderator meer werk is, geef ik de voorkeur aan “sturen”. Dat kan middels persoonlijke berichten aan betrokkenen maar ook middels openbare uitwisselingen van gedachten zoals ik nu doe.

 11. Peter van den Broeke

  Gert-Jan Tas, mee eens. Sturen is beter dan ontzeggen. Deze site is er nu eenmaal voor bedoeld om te reageren op Doesburgse “perikelen” en dat moet ook zo blijven. Dat dhr. Houkes niet weet wat wel en niet kan schrijven is een uitfaging voor de moderator en een extra taak helaas. Dat iemand daar eerlijk op reageert is misschien niet juist maar wel begrijpelijk. De bekende druppel…….!

 12. robert duis

  @

  Gemeente / Dienstdoende Wethouder(s).

  Lees: …………….. Afhaken Plan A: ….”zonder verwijten, maar met de nuchterheid dat het er gewoon NIET IN ZIT”.

  Lees ook ……….. Opstarten Plan B:….”op zoek naar een nieuwe partner voor een horecaplek en een sanitairgebouw”.

  Lees bovendien… Actie: … “zal de Gemeente binnen de financiële kaders de meest noodzakelijke investeringen doen”.

  Advies: Gezien het feit dat de kansen v.w.b. nieuwe investeringen van of de Gemeente zelf,
  of van nieuwe ondernemers van “buiten” of van beiden in gezamenlijkheid een veel te groot risico inhouden,
  zou ik de bezoekers van de passantenhaven willen adviseren om te gaan eten en te gaan douchen/slapen
  in het nabijgelegen Doesburg Hotel of in de vele reeds bestaande andere mooie B&B – adressen en
  vooral te gaan winkelen in de binnenstad van Doesburg ……………………..

  Dus vooral geen geld uitgeven aan een nieuw project en indien zich geen gegadigde meldt om deze loods
  te huren / te pachten als opslagplaats, tennishal of anderszins, deze om te toveren tot bioscoop
  en/of theater …..iets wat de Doesburger nog steeds moet ontberen.

 13. Frans van der Krul

  Gert-Jan Tas,Peter van den Broeke,Richard Kok en Theo Houkes,
  Ieder vogeltje zingt zoals deze is gebekt maar is wel een mening reactie van een burger, wil niet zeggen dat ik het ermee eens bent, maar is wel democratisch.Iemand het recht van pen voeren te ontnemen, daar ben ik geen voorstander van.

 14. Peter van den Broeke

  Frans van der Krul, je betoog snap ik en ik ben het er in zoverre mee eens dat iesereen op zijn eigen manier moet kunnen reageren. Helaas vallen sommige reacties bij mij ook verkeerd en op dat moment probeer ik daar een positieve draai aan te geven (een soort omdenken, zeg maar) Dit lukt niet altijd. Sommige reacties zijn en blijven zo verschrikkelijk negatief dat ook ik denk “wat wil je nou”. Daarbij: lachen kost minder energie dan boos zijn en levert meer op!!

 15. Frans van der Krul

  Peter van Den Broeken niet iedereen past in de zelfde matrix,zo werkt een pluforme maatschappij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑