Zondag 3 juli is het weer Culturele Zondag Doesburg. Meer dan 30 deelnemers zetten de deuren open van hun galeries, ateliers, podia en werkplaatsen om bezoekers te ontvangen en te informeren. Een overzicht van de activiteiten.

In Museum De Roode Tooren is de expositie ‘Doesburg en de stoomtram, 1881-1957′. Deze expositie geeft een beeld van een van de eerste stoomtramlijnen in ons land. De goederentramlijn Doesburg-Doetinchem is zelfs de lijn die in ons land het langste in exploitatie is gebleven.

De expositie geeft een beeld van diverse facetten van de stoomtram in Doesburg: eerste aanleg, de perikelen in de gemeenteraad, het reizigers- en goederenvervoer, de bekende schipbrug als ‘obstakel’, de diverse ongevallen in de loop der jaren, het trampersoneel, maar vooral ook het afscheid in 1957. Voorts zijn er diverse objecten van de voormalige tramlijn Dieren-Doesburg-Doetinchem, modellen op schaal en oude filmbeelden te zien.

De Arend
Deze culturele zondag gaat bij boekdrukkerij De Arend gewerkt worden aan een nieuw gedicht in de serie van de vier seizoenen. De oplage is gering en het verheugt eigenaar Arie Niks bijzonder, dat reeds een aantal exemplaren in serie naar belangstellenden uit het gehele land zijn gegaan. De gedichten worden in twee kleuren gedrukt met zowel antieke houten letters als oude loden letters. Ook de fraaie bloementuin op de oude stadswal van de Hanzestad bij de historische drukkerij is op deze zondag tussen 12 – 17 uur gratis te bezoeken.

Benedentuin
Nieuw in de culturele route het atelier de “benedentuin” van Rob Verhoef met modern realistisch werk van landschappen tot industriële gebouwen. Nahuyssingel 34 Doesburg.

De galerie houdt van 10.45 tot 11.45 uur een wandeling over de Lage Linie. Via website even aanmelden en deelname is gratis. Daarna wordt soep geserveerd voor 2,50 euro. In de middag is de galerie geopend en worden aantal nieuwe Aboriginal schilderijen tentoon gesteld.

Wegens vakantie gesloten:

– Galerie Numero Negen

– Lalique Museum

– Acanthus

– Op ’t Trepken

– Gasthuiskerk

– Fotovereniging FODO start 4 september weer met exposeren bij het Stadsbierhuis ’De Waag’.

De overige, meer dan 25 galerieën en ateliers, zijn wel gewoon open en heten u hartelijk welkom!