Het naaiatelier voor anderstaligen in Doesburg gaat naast mondkapjes ook oranje vlaggertjesslingers maken. Dit met het oog op koningsdag en 5 mei.

Niet dat Koningsdag en 5 mei gepaard gaan met grote festiviteiten, maar toch is de kans aanwezig dat Doesburgers iets ophangen in of om hun huis tijdens deze feestdagen. Dat kunnen dan oranje vlaggentjesslingers zijn, want die worden momenteel gemaakt in het naaiatelier voor anderstaligen.

Het naaiatelier voor anderstaligen is gevestigd in de Ooipoortstraat 41 en heeft als doel om statushouders te integreren.

Twee weken geleden is het naaiatelier gestart met het maken van mondkapjes voor  mensen die zich goed willen beschermen tegen het coronavirus. Inmiddels zijn er al flink wat mondkapjes genaaid, dankzij de ondersteuning van een goed team van vrijwilligers en anderstaligen.

Ook worden er vlaggenslingers gemaakt om de tuinen en balkons op te vrolijken. De slingers zijn 3 meter lang met een tiental kleine vlaggetjes in diverse vrolijke tinten.

Voor koningsdag en de 5 mei viering zullen er ook volledig oranje vlaggetjesslingers worden gemaakt. Het gaat om een beperkte oplage. Slingers en mondkapjes zijn per email te bestellen bij Antoinette Hovingh. antoinette.hovingh@gmail.com.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg