Niets bekend over plannen van Action in Dieren

De gemeente Rheden is niet in gesprek met de Action om de winkelketen te laten vestigen in Dieren. Ook is er bij de gemeente geen signaal bekend dat Action een zaak wil openen in Dieren. Dat blijkt uit antwoorden van vragen aan de gemeente Rheden vanwege de suggestie dat Action naar Dieren wil wanneer het zich niet in de exercitieloods in Doesburg mag vestigen.


‘De gemeente heeft momenteel geen signaal vanuit Action gekregen om zich in Dieren te vestigen. Echter is dit wel een momentopname. De gemeente is niet in gesprek met Action’, zo laat Rachid Haouli, Bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Rheden, desgevraagd weten aan DoesburgDirect.nl.


Wel laat Haouli weten dat de gemeente Rheden het winkelcentrum Calluna wil versterken. ‘Publiekstrekkende winkels zoals supermarkten, maar ook een Action passen goed in dat concept’, aldus Haouli.


Haouli: ‘Het kan natuurlijk zo zijn dat door de mogelijke verschuivingen in het winkelgebied en de mogelijke uitbreiding van winkelvloeroppervlakte ook ruimte komt voor bijvoorbeeld een Action. Momenteel is de gemeente intensief in gesprek met de vastgoedeigenaren om te kijken op welke wijze uitvoering gegeven gaat worden aan de gemeentelijke ambitie.


De laatste tijd wordt er in Doesburg veel gesproken over het vestigen van Action in Dieren waarbij Doesburg aan de neus voorbij gaat. Op DoesburgDirect.nl wordt dit openlijk in reacties gesuggereerd. De gemeente Rheden ontkracht deze geruchten enigszins door te stellen dat er momenteel geen signaleren zijn van het vestigen van Action in Dieren.19 reacties

 1. Doesburger

  Zoals ook in het bericht staat, is het een momentopname. Als de Action definitief naar Dieren wilt, dan zullen ze ook gesprekken met gemeente Rheden voeren.

 2. Yvonne Irving PvdA

  Een ondernemer kan zich vrij vestigen in Nederland zonder overleg met een gemeente! Action kan rechtstreeks met eigenaren van panden overleggen. Dus zegt het niet veel dat de gemeente Rheden niet in gesprek is met Action.
  Alleen als de panden binnen een bestemmingsplan vallen dat vestiging tegen houd of als een pand geen winkelbestemming heeft, moeten ze eerst met een gemeente overleggen om ontheffing te vragen. In Doesburg moest dat vanwege het bestemmingsplan kernwinkelgebied ( de loods heeft wel een winkel bestemming). In Dieren is dat blijkbaar niet nodig!

 3. Bart

  Yvonne?

  Wat is nu daadwerkelijk de kern? Ik bedoel wat zijn de grenzen?

 4. leo

  Mevrouw Irving probeert recht te praten wat overduidelijk krom is.
  Haar uitspraak als zou een ondernemer in Nederland zich vrij kunnen vestigen zonder overleg met een gemeente raakt kant nog wal en de realiteit daarvan blijkt nu juist uit het geval “Doesburg”.
  Eerder al stelde o.a. deze dame dat de gemeente in strijd met europese wet en regelgeving omgaat met deze kwestie.
  Juist dan ligt het bij uitstek bij de politiek om het gemeentebestuur terug te fluiten en te corrigeren maar hier laat zij het volledig afweten.
  Is dat bestuursverantwoordelijkheid?
  Kom mevrouw Irving met daden en laat het niet bij loze en nietszeggende woorden.
  Corrigeer de gemeente als ze in uw ogen fout handelt.
  Laat je daarnaast niet voor de kar van action of Geerking spannen en neem nu eindelijk eens je eigen verantwoordelijkheid!

 5. Yvonne Irving PvdA

  @ Leo,
  Beste Leo,dat is nu precies wat we hebben gedaan!Ik ga graag met u in gesprek u mag mij bellen.0313475751 na 18.00 uur.

 6. leo

  Deze discussie graag in de openbaarheid! Dan kan iedereen meedenken en (be)oordelen.
  Graag uw reactie dus.

 7. Yvonne Irving PvdA

  @Leo,
  beste Leo, lees nog eens zorgvuldig al onze (mijn) verslagen op de diverse Action artikelen in deze on-line krant. Ook op onze website kun je zien wat wij hebben gedaan.
  Beter kan ik het niet uitleggen waar wij voor staan en hebben gedaan voor Action.
  Indien je toch nog uitleg nodig hebt dan sta ik je graag en ieder ander ter woord om e.a toe te lichten.

 8. piet

  NOG NIETS BEKEND OVER ACTION ?????????? WAT DOEN ZE DAAR OP HET GEMEENTEHUIS ????????

 9. Frans van der Krul

  Piet,
  Je kent het antwoord op je vraag wel!Anders had je deze niet gesteld!(heel diep nadenken)

 10. Doesburger

  Het is al een hele tijd stil rond de Action. Is het nu officieel dat de Action definitief niet komt naar Doesburg?

  Weet iemand meer over dit onderwerp?

 11. Rob Gossink

  Laatste stand van zaken is dat wethouder Huizingh nog steeds wacht op een reactie van Action (vorige week bij Cie. VROM nog naar gevraagd).

 12. Doesburger

  Ik kwam deze bericht tegen. De Action is net als een magneet voor klanten en daar profiteren ook andere winkels van!!

  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/9304661/Nieuwe-Action-trekt-veel-bezoekers-in–ArnhemZuid.ece

  Nog enig nieuws over de Action???

 13. Doesburger

  Vandaag in de regiobode gelezen dat de Action definitief niet naar Doesburg komt. Bedankt gemeente Doesburg! 🙁

 14. piet

  Doesburg bedankt onze bestuurders voor de inzet om action hier te krijgen . Wij de burgers 99 procent van Doesburg zijn weer bedonderd door het beleid wat hier gaande is . WEG ERMEE !!!!!!

 15. piet

  Doesburgers Ik denk en weet wel zeker dat ze in de raad wakker geschud moeten worden met dit beleid !! Ze helpen Doesburg naar de knoppen op deze wijze Dus doe er wat aan .

 16. Hanny

  @Piet, ik zou zeggen begin jij ermee, dan volgen er misschien wel meer.

 17. Bart

  @Piet Mischien één tip:

  Neem 3 containers, doe er in: Het gehele beleid, laat dit 3 á 6 weken staan als het niet vol is en laat het dan ophalen, dan…………..heb je een besparing van jewelste.

 18. piet

  Hanny die gasten krijg je niet wakker . WE moeten wachten op nieuwe verkiezingen ! Bart 3 containers kom je te kort aan , gewoon weer een vuilnisbelt met een hele hoge muur er omheen is beter

 19. piet

  Hanny die gasten krijg je niet wakker . WE moeten wachten op nieuwe verkiezingen ! Bart 3 containers kom je te kort aan , gewoon weer een vuilnisbelt met een hele hoge muur er omheen is beter ++++++++++++

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑