Breedtesport Doesburg start met een speciaal beweegprogramma voor mensen die een drempel en/of beperking hebben bij bewegen en mensen met een chronische ziekte. In samenwerking met de vier Doesburgse fysiotherapiepraktijken, Fysio Kort, Plus Fit, Fysiotherapie Ruesink en Compass Fysiotherapie is dit programma ontwikkeld.

 

‘Het doel is dat mensen weer met plezier gaan bewegen. Dat kan door een programma op maat aan te bieden en het mooie is dat we dit nu met financiële ondersteuning kunnen doen, ook als mensen niet voldoende verzekerd zijn’, zegt Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg.

 

 

Helaas zijn er behoorlijk wat mensen met een chronische ziekte en mensen die pijn ervaren bij bewegen. Dat is vervelend en heeft veel invloed op de kwaliteit van leven en kan de leefwereld verkleinen. Met dit programma willen we dat doorbreken. Plezier in bewegen krijgen staat voorop. De weg daarnaartoe bepaalt iedere deelnemer zelf. Samen met een fysiotherapeut zoekt de deelnemer naar activiteiten die het beste bij hem passen. Op die manier vergroten deelnemers uiteindelijk zelf hun eigen mogelijkheden in het dagelijks leven.

 

Door de inzet van de buurtsportcoaches in Doesburg en de samenwerking daarbij met de zorgverleners en aanbieders worden mensen begeleid naar een gezonde en actieve leefstijl. Er is aandacht is voor voeding, bewegen en gedragsverandering. Het doel is dat de deelnemers uiteindelijk zelfstandig gaan bewegen. Dit kan individueel, in een groep en/of onder begeleiding van een sport- of beweegaanbieder, de sportvereniging.

 

Heeft u interesse in dit programma neem dan contact op met één van de deelnemende fysiotherapeuten, uw huisarts of met Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg via emailadres: info@sportenindoesburg.nl. U kunt ook bellen met 06 37283518 voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.