Nieuw horecabedrijf Grand Café Duo in pand Kings Place

In het leegstaande pand aan de Markt bij de Martinikerk waar voor het laatst Kings Place was gevestigd, komt een nieuw horecabedrijf. De ras-Doesburgers Debby Plas en Frank Geereking gaan er Grand Café Duo beginnen.

Grand Café Duo moet een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud waar gezelligheid en betaalbare maaltijden de speerpunten vormen, zo laat Frank Geereking weten.

‘We kiezen voor een laagdrempelig concept met een moderne, industriële look. Dus veel licht, veel glas, veel staal. Een voor Doesburg uniek concept. Voorin de zaak komt een grote bar waaraan je kunt eten. Achterin komt een open keuken, zodat gasten kunnen zien hoe de gerechten worden gemaakt’, aldus Geereking.

Daghap
Bij Grand Café Duo krijgen gasten straks eenvoudige maar goede gerechten, belooft Geereking. Gasten kunnen er lunchen en dineren. Ook wordt gewerkt met daghappen. Een daghap wordt voor 12,50 euro aangeboden, inclusief een niet-alcoholische consumptie. Daarnaast wordt er gewerkt met themadiners.

Momenteel wordt het gebouw van binnen volledig gesloopt. Geereking en Plas hopen op 1 december de deuren te openen, maar houden een slag. Dit vanwege het vergunningtraject en wat ze zoal tegen gaan komen tijdens het slopen en verbouwen.

Terras
Geereking zal vooral het gezicht van de zaak overdag zijn, terwijl Plas ’s middags en ’s avonds de gastvrouw is. Plas is geen onbekende in de Doesburgse horeca. Ze werkten eerder onder andere bij DuMidi en bij Het Arsenaal. Geereking werkte eerder voor Office Design Nederland en het familiebedrijf Geereking In- en Export BV. Momenteel is hij manager bij Intec in Doesburg.

Grand Café Duo gaat naar verwachting ruimte bieden aan 50 gasten. Daarnaast biedt het terras aan de zijkant van de zaak in het zomerseizoen ruimte aan nog eens 60 gasten. In het pand zat tot begin dit jaar Kings Place, die na jaren de deuren moest sluiten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

5 reacties

 1. Irene Bieleman

  Leuk! kijk er naar uit! fijn dat er weer horeca kont op deze plek! Deb zet de rode wijn maar klaar ! Succes!

 2. Peter van den Broeke

  Mag het ook witte wijn zijn? Succes met de verbouwing (en wat je allemaal tegenkomt). Ik heb er zin in. Tot gauw.

 3. Richard Kok

  Als horecajournalist kan ik niet anders dan blij zijn met deze ontwikkeling. Het klinkt veelbelovend. Succes met de verbouwing!

 4. henk beijen

  Unieke plek met heel lang zon. Wel even een windscherm plaatsen. Ik ben geen ondernemer maar weet zeker dat dit concept gaat werken. Succes met alles.

 5. michèle

  o wat leuk en als iemand een horeca mens is dan is dat toch zeker debby ?? kan niet wachten wij komen zeker eten succes beide aankomende periode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑