In Doesburg is een nieuwe praktijk voor podotherapie gestart. Podotherapeut Niko Hartz is VoetFlex Podotherapie begonnen. De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum De Linie.

‘De afgelopen 4,5 jaar heb ik een unieke en beproefde methode toegepast bij patiënten met pijnklachten in voet, knie, heup of onderrug. De meeste van de door mij behandelde patiënten zijn binnen 6 weken na de eerste behandeling pijnvrij, of de pijn is aanzienlijk afgenomen. Deze kennis wil ik graag toepassen in Doesburg en omgeving’, aldus Hartz.

Bij de keuze van een nieuwe locatie in Doesburg is bewust gekeken naar een plek die uitnodigt tot samenwerking met andere zorgverleners, stelt Hartz. Gezondheidscentrum De Linie lijkt daarbij een goede keuze.

Hartz hierover: ‘het is bijzonder handig voor samenwerking dat er naast mij een fysiotherpeut van fysiotherapie Ruesink zit en twee Oefentherapeuten Cesar, Koen van Hooijdonk en Léonie Willems. Bovendien kunnen de huisartsen van huisartsenpraktijk De Linie makkelijk naar mij verwijzen’.

Hartz stelt dat hij een unieke methode binnen podotherapieland hanteert. ‘Tijdens het onderzoek kijk ik naar het hele lichaam en zoek naar de achterliggende oorzaken. Dit zijn vaak blokkades in de gewrichten van voet en enkel. Ik pas manuele therapie toe, om deze blokkades op te lossen. Patiënten kunnen hierdoor weer stabiel en goed hun voeten afwikkelen. Dit effect wordt versterkt door podotherapeutische zolen. Door deze aanpak verdwijnen pijnklachten snel en structureel’, aldus Hartz.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China