Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met Doesburgse ondernemers en hoe passen ze zich aan deze bijzondere tijd aan. De komende tijd komen Doesburgse ondernemers hier op DoesburgDirect aan het woord. Vandaag aandacht voor zzp’er Ilse Schrijver.

Hoe gaat het met jou?
Ook in deze tijd gaat het goed met mij. Het prettige aan deze tijd is dat ik weinig reistijd heb, waardoor ik veel meer tijd heb om andere dingen te doen, zoals lezen en wandelen. Lastig vind ik het wel dat ik minder mensen zie. En dat iedereen de regels anders interpreteert. Gelukkig kan ik daar met mijn vrienden en zakelijke partners goed over praten en vinden we elke keer een modus om elkaar toch te zien en spreken. Soms via videobellen, en soms in een wandeling buiten of een gesprek binnen op gepaste afstand.

Deze periode is ook goed als periode van reflectie: wat is nu echt belangrijk voor mij en hoe wil ik dat vormgeven. Ik merk dat ik er niet van hou om afwachtend en reactief te zijn, maar liever vooruit denk: proactief en positief, en vooral realistisch. Waar ik nu over nadenk is hoe we contact kunnen blijven houden met elkaar. Ik merk bij mezelf, en bij de ander, een drempel om ergens heen te gaan. Wat zou er nodig zijn om die drempel (veilig natuurlijk) te verlagen en met elkaar in gesprek te blijven?

Wat betekenen de huidige coronamaatregelen voor jouw business?
Bij het ondernemershuis Hanzegilde hebben we gelijk in maart al maatregelen getroffen. In eerste instantie bleven we allemaal vooral thuis, en schakelden we over naar digitale koffie-uurtjes. Toen er wat meer duidelijk werd, hebben we gelijk spatschermen en desinfectiepalen gekocht, de inrichting wat aangepast en nagedacht over looprichtingen. Zo konden alle ondernemers wel weer veilig komen werken. Natuurlijk blijft iedereen bij corona-verschijnselen thuis.

Nog steeds zijn we dagelijks in gesprek met elkaar: hoe gaan we om met de maatregelen in het ondernemershuis, maar ook over wat is de impact van corona op je business. Ook ondersteunen we elkaar bij het bedenken van nieuwe business, schaffen we nieuwe materialen aan die nodig zijn om op nieuwe manieren te werken. Delen we ervaringen en netwerk. Wat dat betreft is er bij het ondernemershuis Hanzegilde niets verandert: we helpen en ondersteunen elkaar waar we kunnen en bieden elkaar gezelligheid, de mogelijkheid om te sparren en professionele middelen om je werk goed te kunnen doen als ondernemer.

Wat doe je in deze tijd om fit en geïnspireerd te blijven, zodat je jouw bedrijf nog beter kunt runnen?
Praten met anderen, gezond eten, bewegen en lezen zijn activiteiten waardoor ik mij vitaal voel. Dat was voor corona al zo, en dat is nog steeds zo. Ik zorg er voor dat ik wekelijks verschillende mensen zie. De wijze waarop ik ze zie is dan wel verandert, maar dat maakt afspreken niet minder inspirerend.

Gezond eten is altijd al belangrijk, en in deze tijd misschien nog wel veel meer. Samen koken is gezellig en een keer een nieuw recept uitproberen doe ik graag. Sinds september probeer ik elke dag te wandelen. Liefst overdag, zoals bijvoorbeeld met de Hanzegilde-ondernemerswandeling, en anders ’s avonds. Ook als het regent. Al wandel ik dan soms wel wat korter. Hoepelen blijk ik ook erg leuk te vinden, en stoeien met de kinderen is ook een zeer leuke manier om actief te bewegen. In de zomer heb ik veel gefietst. Daarnaast lees ik heel erg graag. Ik ben dan ook heel blij dat de bibliotheek weer open is. En voor die tijd was ik heel gelukkig met de service van de bieb om boeken thuis te bezorgen. Ik heb daardoor veel nieuwe leuke schrijvers ontdekt.

Meer weten over Ondernemershuis Hanzegilde waar Ilse haar ‘kantoor’ heeft? Kijk dan hier -> www.hanze-gilde.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China