Nieuw kegelhuis in Doesburg voor eind van dit jaar open


De Stichting Kegelclub Doesburg hoopt voor het eind van dit jaar de deuren te openen van het nieuwe kegelhuis op De Ooi. De ruwbouw van het nieuwe kegelcomplex wordt verzorgd door een aannemer. De afbouw door vrijwilligers. In november hopen de kegelaars de eerste
kegelballen op de nieuwe banen te gooien.


Dat zegt Tonny Smeenk, pr-man van de Stichting Kegelclub Doesburg (SKD), een organisatie waaronder zeven kegelclubs vallen. Momenteel vinden de laatste formaliteiten plaats, waaronder het rond krijgen van de lening. Daarna kan de aannemer beginnen.


‘De ruwbouw wordt verzorgd door de aannemer. Die is hier zo’n drie maanden mee bezig. Het gaat om een gebouw van 45 bij 10 meter. Vervolgens gaan zo’n veertig vrijwilligers aan de slag voor de afbouw. Waarover het aanleggen van de vier banen. We hopen ergens in november dit jaar het kegelhuis te openen’, verwacht Smeenk.


De nieuwe accommodatie komt op het terrein waar ook korfbalvereniging De Rivalen is gevestigd. De ingang van het kegelhuis komt tegenover de ingang naar de parkeerplaats van zwembad Den Helder. Bezoekers van het kegelhuis kunnen straks gebruik maken van de parkeerplaats van het zwembad.


Kort voor Kerst besliste de rechter dat de kegelaccommodatie er definitief mag komen. Twee omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen de komst van het kegelhuis. Nu is er volgens Smeenk niets meer wat de bouw van het kegelhuis in de weg staat.


Smeenk hoopt met de komst van het kegelhuis dat de kegelsport in Doesburg een slag gaan maken. ‘Zeven clubs uit Doesburg gaan er kegelen. Maar er zijn nog avonden vrij. Dus er kunnen meer clubs bij. Ook willen we het bekende straatkegeltoernooi weer oppakken en denken we er aan om de banen te verhuren.


Tot 2007 kegelde de verenigingen in De Commanderije in het centrum van Doesburg. Nadien moesten ze uitwijken naar onder andere Zutphen, Dieren en Brummen.


Zie ook:
Nieuwe kegelsportaccommodatie waarschijnlijk begin 2011


Foto: Stichting Kegelsport Doesburg 2007

1 reactie

  1. Nellie

    Eindelijk. Van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑