Nieuwe coalitie Doesburg wil inbreng van burgers vergroten

De nieuwe coalitie van de gemeente Doesburg wil gaan voor een open en transparante gemeente. Stadspartij, PvdA, VVD en CDA zeggen de komende periode te gaan zoeken naar mogelijkheden om de betrokkenheid van de burgers bij het beleid te vergroten.

 

Dat staat te lezen in het coalitieakkoord, ‘Stroomopwaarts’ genaamd. ‘Wij vragen het college van B&W in haar voorstellen expliciet aandacht te schenken aan het vergroten en verbeteren van de mogelijkheden voor de burger om inbreng te leveren’, aldus een passage in het coalitieakkoord.

 

De coalitiepartijen willen een evaluatie van het huidige commissiesysteem, om zo mogelijk nieuwe inzichten te krijgen. Maar ook een orientatie bij andere gemeenten kan volgens de partijen een beeld geven van de mogelijkheden.

 

Verder willen de coalitiepartijen dat jongeren meer betrokken worden bij de lokale politiek. Daar wordt het college van B&W verzocht om met voorstellen te komen. Ook moet er volgens de nieuwe coalitie meer aandacht komen voor de wijkraden. Zij moeten hun rol als netwerk in de wijk ten behoeve van de participerende burger kunnen spelen en worden volgens het akkoord indien mogelijk geconsulteerd.

 

10 reacties

 1. Frans van der krul

  Hoop dat de burger nu eens serieus wordt genomen, tot nu toe lijkt het er niet op!
  Men heeft het liefst een gemeente zoder inwoners, deze zijn lastig en hebben een mening!
  Burger wordt indien mogelijk geconsulteerd? Begint hier iets moois zoals een referendum, burgerraadpleging?
  Dan krijgt dit college van mij het voordeel van de twijfel.

 2. W.v.Dooren

  mooie zin ” betrokkenheid van de burgers” maar ik lees nu als dat de SP een probleem heeft met de coalitie, dus dat wordt weer een heel jaar debatteren, wijzen, schuld geven enz…. dus de zin ” betrokkenheid van de burgers” gaat weer nergens terecht komen… als men dat al in de vorige jaren niet zo belangrijk vond hoe denkt men dan hoe de burgers het nu zullen vinden. als ik hier bij Doesburg direct al meerdere keren lees over bepaalde dingen als binnenstad, geld weggooien, ruziënde partijen, meningen die niet uitgeprobeerd worden omdat men al van te voren weet hoe het gaat lopen..enz… dit allemaal en meer, en er wordt dan al niet serieus over gedacht, dan weet de inwoner van Doesburg ook wel dat de partijen eigenlijk meer met zichzelf bezig zijn dan met Doesburg en hun inwoners….
  Ik zou zeggen stuur eens een Enquête naar ALLE Doesburgers met wat men in Doesburg wil zien, veranderen, horen, weten en wat men bezighoud……

 3. Nico van Zalen

  W.v.Dooren,
  Dat kan toch nu al via Doesburg direct. Op deze site staan meningen van Doesburgers. Als de heren en dames uit de politiek slim zijn lezen ze deze reactie. Zo krijgen ze een goed beeld van wat er speelt.
  Een onderzoek is ook goed plan. Misschien iets voor Doesburg direct om op te pakken.

 4. W.v.Dooren

  @nico u heeft gelijk hier zouden ze het allemaal kunnen lezen, maar helaas…lezen zit er volgens mij niet bij, dus zitten ze dingen te doen ?? tja wat??? terwijl ze even deze site hadden kunnen lezen(al die jaren) en hadden geweten wat er speelt, maar op een of andere manier weten ze deze site niet te vinden…jammer want er worden hier heel veel meningen en vooral mooie ideeën geopperd…..

 5. Henk beijen

  heren, ik volg en lees doesburg direct op de voet.

 6. Ben Bouyelma

  dit hoor ik graag als de coalitie zegt de burgers bij te betrekken,ik ben zelf geen echte Doesburger,maar wel een van de leden van Soosiaaldoesburg die proberen de samenleving dichter bij mekaar te brengen en het is ook aardig gelukt.
  Ik heb in het verleden ook veel gesproken met de politieke partijen over dit vraag stuk maar helaas met veel argwaan.
  Nou roep ik deze coalitie om bij ons aan te schuiven en met ons mee denken,we hebben tot heden dingen voor mekaar gekregen zonder geld en hulp van derde.
  Veel mensen uit Doesburg vragen zich af wat de toekomst zal brengen,en als deze coalitie meer openlijker en transparanter wil worden zullen ze meer respect krijgen van de samenleving,achter deurtje onderhandelingen is achterhaald.

  MVG

  Soosiaaldoesburg

  B Bouyelma

 7. Richard Kok

  Dag Nico,
  Een onderzoek kan ik uitvoeren. Belangrijk daarbij is om te bepalen wat het doel is en daar bijpassende vragen te zoeken. Mail me even (zie https://www.doesburgdirect.nl/contact/) hoe jij dat ziet. Dan kijk ik of we dit kunnen regelen. Zijn er meer mensen die willen meedenken/werken aan een onderzoek? Laat maar weten.

 8. Kees van Immerzeel

  De nieuwe coalitie van de gemeente Doesburg wil gaan voor een open en transparante gemeente. De lange radiostilte tijdens de coalitieonderhandelingen suggereren wat anders.

 9. Hanny ten Dolle

  Ben eigenlijk wel benieuwd wie nu de wethouders worden, daar heb ik nog niks over gehoord.

 10. Richard Kok

  Hanny, dat worden Bollen, Mulder en Jansen. Zie -> https://www.doesburgdirect.nl/stadspartij-pvda-vvd-en-cda-akkoord-over-coalitie-doesburg/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑