De Culturele Zondag Doesburg heeft er weer nieuwe deelnemers bij. Galerie P&E Art&Tax en de historische drukkerij De Arend zijn de jongste aanwinsten van het maandelijkse culturele evenement. Zondag 6 november doen tal van kunstzaken hun deuren weer open voor het publiek.


De Culturele Zondag Doesburg is een bijzonder kunstuitje op elke eerst zondag van de maand van 12.00-17.00 uur. Een route langs bijzondere galeries, ateliers, musea, horeca en podia. Met elke zondag een nieuw aanbod van kunst en cultuur. De route loopt door de oude binnenstad en langs de IJsselkade van de Hanzestad Doesburg.


Het programma voor deze zondag is uitgebreid met een tweetal nieuwe leden:


Historische drukkerij “De Arend” aan de Burg. Nahuyssingel 28. Hier demonstreert Arie Niks hoe vroeger drukwerk werd vervaardigd. Hij gebruikt losse loden en houten letters op zijn handbediende persen. Oude ornamenten en clichés zorgen voor versiering.  Zo drukt hij bierviltjes, bijzondere kaarten, kalenders, gedichten enz. en maakt glasdrukken. Etsen drukt hij af op zijn proefpersen.


Ook heeft galerie P&E Art&Tax zich aangesloten. Slechts enkele weken geleden opende zij de deuren van een bijzondere galerie waarin werk van onder andere Richard Price en Eveline van der Groep te zien zijn. Tot en met 17 december 2011 loopt de expositie “Grenzen”.


De expositie ‘Grenzen’ laat je de confrontatie aan gaan met je innerlijke grenzen. Grenzen van je denken, je lichaam, je bevattingsvermogen. Centraal staat daarbij de gedachte dat de mens ruimte nodig heeft en dat daar grenzen aan zijn. Innerlijk, vanuit de ziel, maar ook lichamelijk. De  kunstenaars Eveline van de Groep, Vera Pouw en Eberhard Bitter verbeelden tijdens de expositie elk op hun eigen wijze een deel van hun grenzen. Kijk, ontdek en verwonder.


Bij galerie Per Sonare in de Kloosterstraat is het thema voor november en december “Maximaal 50 euro” . Marijke Schellekens maakte speciaal voor deze actie kleine glazen foto-objecten, glazen fotoschilderijtjes, raam transparanten en kunstfoto’s, kleine kunstcadeautjes voor maximaal 50 euro.


De tentoonstelling “Over Bruggen” in galerie De Swarte Ram, Ooipoortstraat, is verlengd tot en met zondag 27 november 2011. Peter Bakker en Debby Gosselink exposeren er met heel bijzondere foto’s. Van Gerda Drenth valt er keramisch werk te bewonderen en Liesbeth Fonkert, de galeriehoudster, toont er haar nieuwste werk: schilderijen op papier. Het Lalique Museum Doesburg stelt nieuwe aanwinsten ten toon, waaronder een zeer zeldzame inkpot van René Lalique uit 1910. www.musee-lalique.nl. In galerie du Soleil exposeert Slavica Sekuloski nieuwe schilderijen en etsen. Galerie du Soleil, Gasthuisstraat 8.


De deelnemers zijn herkenbaar aan de banier met het logo. Een  routebeschrijving is verkrijgbaar bij alle deelnemers en bij de VVV in Doesburg. Ook kunt u informatie vinden op de website www.culturelezondagdoesburg.nl