Streep door Natuurwerkdag in Doesburg

De landelijke Natuurwerkdag in Doesburg op 5 november gaat niet door. Het initiatief, waarbij inwoners meewerken aan het onderhoud van natuur en landschap, is afgelast vanwege gebrek aan belangstelling in Doesburg.


Dat meldt de gemeente op haar website. Het idee was om op 5 november met inwoners van Doesburg te werken aan het knotten van de knotwilgen aan de Koppelweg, het opschonen in de omgeving van de buientuin en het knotten van wilgen aan de Bogaert op de Beinum.


Landelijk gaat de Natuurwerkdag wel door. Verwacht wordt dat ruim 10.000 vrijwilligers door het hele land meedoen. De dag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.


Zie ook:
Doesburg doet mee aan Landelijke Natuurwerkdag

1 reactie

  1. DuBoucle

    Jammer dat dit niet doorgaat, gemiste kans voor natuur behoud.
    Wat er hier te zien is:het is steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden men is druk,druk.en nogmaals zeer druk.
    In het verleden waren het steeds dezelfde vrijwilligers, soms in andere verbanden kwam je de zelfde mensen tegen.Men wordt moe en ouder en met de aanwas van jongeren valt het ook tegen,hoe zouden we dit met ons allen kunnen oplossen, die wie het weet mag het mij laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑