Restaurant De Minnarij in het centrum van Doesburg heeft nieuwe eigenaren. Albert en Nicole Schoenmaker hebben hun eetgelegenheid verkocht aan een ervaring horecafamilie uit Oldebroek. Het concept blijft grotendeels gehandhaafd met hier aan daar wat kleine, geleidelijk doorgevoerde aanpassingen.


De nieuwe eigenaren van restaurant De Minnarij zijn Margreet Deen, Ben van de Brink en hun zoon Yoreck van de Brink. De 22-jarige Jork wordt de sommelier en het gezicht van de zaak. Vrijdag 23 april gaat de zaak open. Momenteel worden er kleine aanpassingen doorgevoerd in het interieur en de menukaart.


‘Het concept blijft grotendeels hetzelfde’, zegt Margreet Deen. ‘Wel willen we iets meer doen met vegetarische gerechten, meer aandacht besteden aan desserts en wijnen, en proeverijen gaan houden. We willen alles iets verfijnen, maar dit zal geleidelijk gebeuren’.


De nieuwe eigenaren, die tevens eigenaar zijn van zalencentrum De Brink in Oldebroek en al 31 jaar in de horeca zitten, zien halsreikend uit naar het runnen van hun restaurant in Doesburg. Deen: ‘We verwachten veel gezelligheid. Doesburg heeft toegankelijke en vriendelijke inwoners. Het is een stad met de uitstraling van een dorp. We waren meteen verliefd op Doesburg toen we voor het eerst hier kwamen’.


De 22-jarige Jork van de Brink, die het gezicht van de zaak wordt, heeft ervaring opgedaan in de tophoreca. Zo werkte hij onder andere door de sterrestaurants De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en recentelijk voor Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam.


De officiele opening staat gepland voor 3 mei. Actiekaarten van De Minnarij die in omloop zijn, blijven gewoon geldig.