In de boomgaard in Beinum in Doesburg worden op zaterdag 30 november 11 nieuwe fruitbomen geplant en een aantal bessenstruiken. Alle wijkbewoners, belangstellenden en de ‘Vrienden van de Boomgaard’ zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom om hierbij te komen helpen. De wijkraad Beinum zorgt voor warme chocomel en koffie.

 

De groep vrijwilligers die sinds het voorjaar het onderhoud aan de bomen ter hand heeft genomen, erfde een boomgaard met nogal wat gaten in de bomenrijen. Ook het aantal fruitsoorten is beperkt, geen stoofperen bijvoorbeeld, en alle appels zijn ongeveer tegelijkertijd rijp.

 

Dankzij donaties van de ‘Vrienden’ is er geld voor de bomen. Marcel Bruil van het gelijknamige bouwbedrijf doneert een nieuwe notenboom. Hij is blij dat er op deze plaats ook in de toekomst weer een notenboom zal staan, waar er voor de bouw van het appartementengebouw een heeft moeten sneuvelen. De gemeente faciliteert met boompalen en compost.

 

Ook is er de mogelijkheid om krokusbollen te poten. Tien bollen kosten 5 euro. ‘Zo wordt de boomgaard nog meer van de wijk, als iedereen z’n zelfgeplante bloemen in de lente kan zien opkomen. En wij hebben weer wat geld binnen om de motormaaier ook volgend jaar weer te laten draaien en zo de boomgaard voor iedereen toegankelijk te houden’, aldus een van de vrijwilligers.

boomgaard beinum