Lalique Museum meldt dat er een nieuwe juwelententoonstelling met zeldzame topstukken van René Lalique en tijdgenoten is. In deze speciale tentoonstelling, die een nieuw onderdeel vormt binnen ‘Koninklijk Licht’, is onder andere een onlangs door het museum verworven ‘plaque de cou’ (halssieraad) te bewonderen, dat heeft toebehoord aan een Franse markiezin.

De nieuwe juwelententoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van onder andere het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Samen met de conservator van het Doesburgse museum heeft hij Nederlandse private juwelencollecties in kaart gebracht, die bij het publiek nog onbekend waren.

Vanwege de huidige situatie is het relatief rustig in het museum. Bezoekers wordt gevraagd om mondkapjes te dragen en het is verplicht om vooraf een entreeticket te reserveren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China