Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met Doesburgse ondernemers en hoe passen ze zich aan deze bijzondere tijd aan. De komende tijd komen ondernemers hier op DoesburgDirect aan het woord. Roy Kappert van De Waag trapt af.

Hoe gaat het met jou?
Het gaat goed met mij persoonlijk. Zakelijk ben ik wederom gevloerd. Waar je van anderen hoort dat het oneerlijk is dat de horeca weer zo hard getroffen wordt, probeer ik me daar niet mee bezig te houden. Je bent continue bezig balletjes hoog te houden en te zorgen dat je weer nieuwe dingen verzint. Ook deze periode vergt het uiterste van je. Je kunt niet bij de pakken neer gaan zitten en moet een vuist maken.

Wat betekenen de huidige coronamaatregelen voor jouw business?
Wij waren na de eerste lock-down de eerste die begon met catering, Daar zijn we niet meer mee gestopt. Tijdens onze opening werd dat natuurlijk minder. En na de tweede lock-down waren we ook weer de eerste die dit volop op de diverse mediakanalen wisten te brengen. Nu merk je echter wel dat je collega’s ook zijn gaan cateren en de taart van loyaliteit verdeeld moet worden.

Zoals ik al eerder verteld heb, zijn we enorm veel omzet verloren. We hebben met ons team verschrikkelijk hard gewerkt om dit verlies in te lopen. Dat is echt topsport geweest de afgelopen tijd. We kregen er een extra terras bij van de gemeente, mede door het wegvallen van de collega’s aan de overkant werd dit een mooi wijds en coronaproof terras. We kregen enorm veel complimenten van buurtbewoners en onze gasten. Dat was echt fijn.

Nu zijn we weer terug bij af. De ingehaalde omzet, zijn we weer kwijt. Ik loop nog met diverse ideeën en die zijn we nu aan het uitwerken. Ook mogen we de ruimtes, exclusief het café verhuren voor vergaderingen. Daar zijn we ook erg blij mee. Zo komt er iets meer leven in die altijd levendige De Waag terug.

Wat doe je in deze tijd om fit en geïnspireerd te blijven, zodat je jouw bedrijf nog beter kunt runnen?
Ik ben nog steeds vooral veel op De Waag. Social media feeden, vertegenwoordigers ontvangen, denken over mogelijkheden en dat soort dingen. Daarnaast heb ik nu iets meer tijd voor mijn gezin, dus wandelen we meer met de honden en kan ik de kinderen eens van school halen, om vervolgens ’s avonds weer op De Waag te zijn voor de catering. Daarnaast ben ik iedere maandag nog te vinden op de velden van Angerlo Vooruit, om het team van mijn zoontje te trainen.

Al met al ben ik trots op wat wij als team van De Waag de afgelopen tijd hebben weten te bewerkstelligen. We geven elkaar nu workshops. De keuken leert de bediening de fijne kneepjes van hun discipline en andersom leren de koks een echte barista te worden. We moeten bezig blijven met zijn allen. Die binding met elkaar houden, weten wat er in ons omgaat en proberen vooral gezond te blijven.

Meer weten over dit bedrijf, of online een bestelling plaatsen? Kijk dan hier -> http://www.waagdoesburg.nl/bestellen-en-bezorgen/

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China