Zangeres Esther Pelgrom lanceert muzikaal uitvaartgeschenk

Esther Pelgrom uit Doesburg heeft een muzikaal uitvaartgeschenk gelanceerd. Ze spreekt en zingt videoboodschappen in die als troost dienen bij uitvaartdiensten en rouwprocessen.

Zzp’er Pelgrom is actief in de muzieksector en is tijdens en na de lockdown in maart hard geraakt vanwege allerlei coronamaatregelen. ‘Ik zag in mijn omgeving hoeveel verdriet de coronamaatregelen veroorzaakten bij mensen die net iemand verloren hadden. Daar wilde ik heel graag iets voor doen.’ Dat was het begin van een nieuw project: “Ik heb je lief”.

Net als vele anderen voelde muzikante, zangeres en dirigente Esther in maart dit jaar de gevolgen van de coronamaatregelen hard toeslaan: ‘Mijn koren konden niet meer samenkomen en optreden werd ook al snel onmogelijk. Toch wilde ik mijzelf muzikaal kunnen blijven uiten’, aldus Pelgrom.

De coronamaatregelen maken een bezoek aan vrienden of familie in de laatste levensfase of die recent iemand verloren hebben nog steeds heel lastig. Ook het bijwonen van een uitvaart blijft ingewikkeld.

Met behulp van haar mobiele telefoon verstuurde Esther persoonlijke boodschappen, en zong daarbij een favoriet nummer van de ontvanger in. Dit leverde zoveel positieve en hartverwarmende reacties op, dat ze besloot om het idee breder en professioneel op te zetten. Met behulp van een subsidie van de provincie Gelderland werkte Esther het concept uit. Het bijzondere resultaat is ‘’Ik heb je lief’’: een persoonlijke en muzikale ode aan iedereen die jou dierbaar is.

In samenwerking met professionele muzikanten, een regisseur en een choreografe zijn er 10 passende Nederlands- en Engelstalige liedjes ingezongen, gespeeld, gedanst en op film gezet. Elke opname heeft een eigen verhaal en unieke sfeer en krijgt een gepersonaliseerde videoboodschap mee.

Het cadeau wordt verstuurd op een stijlvolle houten USB-stick dat wordt bewaard in een bijpassend doosje. Inmiddels werkt Esther samen met meerdere partijen in de uitvaartbranche om haar product in de markt te zetten. Ook wordt er gewerkt aan een serie muzikale boodschappen waarmee ze mensen wil helpen om ook bij andere gelegenheden het contact en de verbinding met iedereen die hen na aan het hart ligt te vieren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Nienke Hoogeveen

    WAT ENORM GEWELDIG! 🙏🙏🙏

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑