De Buurtacademie Doesburg organiseert een vervolg van de naaicursus voor beginners. De cursus richt zich wederom op vrouwelijke migranten die aan het inburgeren zijn, maar ook andere vrouwen uit Doesburg zijn welkom.


De in afgelopen najaar uitgevoerde basiscursus was een groot succes, zo meldt de Buurtacademie.  Zeven vrouwen uit diverse landen en culturen hebben onder begeleiding van vier vrijwilligsters 7 van de 12 lessen gevolgd. Er zijn leuke onderlinge contacten gelegd, de sfeer was goed en allerlei praktische naaiwerkjes zijn gemaakt. Aan het eind is met de hele groep besloten om de cursus in 2012 voort te zetten.


De opzet van de vervolgcursus biedt ruimte aan nieuwe deelneemsters die nog niets van de naaikunst weten en aan cursisten uit de eerste ronde. In twaalf wekelijkse lessen komen stap voor stap alle kennis en vaardigheden voor het maken van eenvoudige werkstukjes met een naaimachine aan de orde.


Hoofddoel is en blijft dat migrantenvrouwen de gelegenheid krijgen voor activiteiten buitenshuis, andere vrouwen leren kennen en de Nederlandse taal verder leren. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de nieuwe groep een gemengde samenstelling krijgt, met ook enkele Nederlandse deelneemsters.


De cursusgroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen. Het lesgeld is aan de lage kant gehouden. Voor nieuwe deelneemsters is het 40 euro. Een flink deel van dat bedrag is bedoeld voor aanschaf van naaigerei dat later eigendom van de cursisten wordt.


De cursus wordt gegeven op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur in het gebouw De Linie 4. De eerste les is op 27 februari. Er zijn naaimachines beschikbaar, maar cursisten kunnen ook hun eigen machines meenemen.


De cursus wordt gegeven door vrijwilligsters van de Buurtacademie, waaronder één met een coupeuseopleiding. Die ‘vakkracht’ is overigens nog niet gevonden.


Vrouwen die interesse hebben voor deelname aan de cursus of die hun diensten als coupeuse willen aanbieden kunnen zich melden bij de Buurtacademie Doesburg, De Linie 4, tel. 0313 – 490 893, email buurtacademie@doesburg.nl . De inschrijvingstermijn voor deelname sluit op 8 februari.