Het eerste nieuwe straatnaambordje van Doesburg wordt donderdag 23 juni onthuld in het centrum van Doesburg. Dat gebeurt op de Vischmarkt, de nieuwe naam van wat in de volksmond het Roggepleintje is.

Bij het stadhuis op de driesprong met Caldo e Freddo en Streekmuseum De Roode Tooren vinden donderdag tal van activiteiten plaats. Zo wordt er een bronzen maquette van de binnenstad van Doesburg onthuld.

Daarnaast krijgt het pleintje waar de maquette staat de naam Vischmarkt, verwijzend naar de vis die er vroeger op deze plek werd verhandeld. Hieraan gekoppeld zal het eerste nieuwe Doesburgse Straatnaambord worden onthuld.

Aansluitend is er de jaarlijkse haringparty die voor deze gelegenheid plaatsvindt op de Vischmarkt. Reden hiervoor is dat de maquette tot stand is gekomen door de opbrengst van de haringparty vorig jaar. Dit jaar wordt geld ingezameld voor een Doesburgse Wereldwijzer.

Om aanwezig te zijn bij de haringparty is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan via www.haringparty-doesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.