Sporthal Beumerskamp in Doesburg is afgelopen zomer gerenoveerd. De hal heeft een compleet nieuwe vloer gekregen en een nieuwe centrale verwarming. Volgens wethouder Fred Jansen van de gemeente Doesburg is de hal klaar voor het nieuwe sportseizoen.


De afgelopen maanden, waarin het sportseizoen stil lag, is gebruikt om onder andere de kunststof zaalvloer te vervangen. De toplaag van de vorige vloer heeft het zeventien jaar uitgehouden, maar raakte alle veerkracht kwijt. De onderlaag lag er maar liefst 32 jaar in.


Ook de cv-installatie is vervangen. De oude was na 27 jaar dienst op en is nu vervangen door een nieuwe, milieuvriendelijke centrale verwarming. Naar verluidt gaat het om een investering van ongeveer 200.000 euro.


Omtrent de kantine-exploitatie laat wethouder Jansen weten dat er nog gesprekken gaande zijn, maar dat hierover inhoudelijk niets valt te melden op dit moment. Het is dus nog onduidelijk of bij de start van het sportseizoen de kantine open is voor. De vorige kantine-exploitant, Ada Weijers, stopte in juli na jarenlange trouwe dienst.