Gosse Noordewier heeft tijdens zijn eerste officiële optreden als waarnemend burgemeester van Doesburg een update gegeven over de gezondheidssituatie van burgemeester Kees Luesink. Noordewier liet weten dat het buitengewoon slecht gaat met burgemeester Luesink.

 

Noodewier begon de raadsvergadering donderdag met de melding dat hij die dag nog contact heeft gehad met Luesink. ‘We gaan moeilijke tijden tegemoet. Ik ben er vanmiddag geweest en het gaat niet goed met hem. We moeten dingen onder ogen zien die we onder ogen moeten zien. En dat betekent dat Kees mij gezegd heeft dat het echt buitengewoon slecht met hem gaat’, aldus Noordewier.

 

Uit respect voor de zieke Luesink droeg Noordewier donderdagavond tijdens de raadsvergadering geen ambtsketting. ‘Normaal draagt de burgemeester altijd een ambtsketen. Maar ik vind dat niet passen. Er is één burgemeester en dat is Kees Luesink. En ik ben zijn waarnemer op dit moment. Als het moment komt dat ik de ambtsketen moet dragen, dan draag ik hem. Maar deze avond niet’, sprak Noordewier de raadsleden toe.

 

Aan het eind van de laatste raadsvergadering van dit jaar nam David van Sommeren namens de voltallige raad het woord. Hij liet weten dat het jaarlijkse etentje met de raad dit jaar niet doorgaat vanwege de gezondheidssituatie van burgemeester Kees Luesink.