Het Doesburgse Hanzehuys opent op donderdagmiddag 22 maart 2012 officieel haar deuren. Dat gebeurt eind van de middag om omstreeks vier uur. De opening wordt verricht door burgemeester Kees Luesink en wethouder Marleen Huizingh en opgeluisterd door het Doesburgs Cabaret.


Bij Hanzehuys kunnen ondernemers in een inspirerende omgeving een volledig ingerichte werkplek flexibel huren: een flexplek per dagdeel of een eigen kantoor. Het Hanzehuys verhuurt niet alleen ruimte maar wil ook ondernemers bij elkaar brengen: om te ontmoeten, netwerken, samen te werken en  kennis uit te wisselen.


In het statig rijksmonument aan de Koepoortstraat 27 in Doesburg kan vergaderd en gewerkt worden in unieke ruimtes, zoals het zolderatelier en de voormalige bankkluis. Het Hanzehuys ligt strategisch, vlak bij het grote gratis parkeerterrein ‘De Bleek’ en de historische binnenstad.


In de afgelopen periode draaide het ondernemershuis vast warm. Diverse Doesburgse ondernemers werkten een proefdagje op een van de flexplekken. ‘Heerlijk om hier rustig te kunnen werken en bij de lunch even bij te praten met collega-ondernemers’, zegt Ingrid Kooijman van het bedrijf Tekst & Beeld.


De eerste twee thema-avonden Durftevragen en Het Nieuwe Werken vielen ook in goede aarde . De avond zorgde direct al voor diverse onderlinge contacten onder de aanwezige ondernemers en hun netwerk. De drie volgende thema-avonden, Arbeidsrecht voor ondernemers, De Cloud en Social Media staan al op de planning. Meer details daarover staan op de website www.hanzehuys.com.


Programma 22 maart:

15:00 uur Inloop

15:30 uur Welkomstwoord

15:45 uur Doesburgs Cabaret

16:00 uur Officiële handeling

16:15 uur Borreltijd