Het 777-jubileumblik van Chocolaterie Alberdeco en JdW Fotografie is officieel gelanceerd. De 2 Doesburgse ondernemers Joost de Wolf en Roy Kappert hebben hun handen in één gesloten en een blik ontworpen waarop de panden die Doesburg rijk is in kleur gedrukt staan.

 

Om het feestjaar officieus (officiële opening is 19 september) te openen hebben zij alle oud ondernemers uitgenodigd die tijdens het 750-jarig bestaan van Doesburg ook speciale items hadden, het college van gemeente Doesburg en het stichtingsbestuur van Doesburg 777. Deze delegatie kreeg dit jubileumblik uitgereikt dat gevuld was met chocolade.

 

Als laatste kreeg Burgemeester Luesink het eerste Doesburgse pakket overhandigd. Dit pakket bestaat uit het jubileumblik, de Doesburgse mosterdbonbons, de Doesburgse moppen (koekjes), een potje Doesburgse mosterd en de Doesburgse balletjes (authentieke Doesburgse zuurtjes). Het pakket is exclusief te koop bij Chocolaterie Alberdeco.

 

Burgemeester Luesink roemde dit initiatief omdat het niet alleen een initiatief van 2 Doesburgse ondernemers is, maar ook een blijvend item ter promotie van de Hanzestad Doesburg. ‘Iets om trots op te zijn’, aldus Luesink.

 

Ook voorzitter Jan van Amstel was Stichting Doesburg 777 was blij met dit initiatief en vond het leuk dat Joost de Wolf en Roy Kappert de eerste ondernemers waren die Doesburg 777 uitdroegen met een product. Na het officiële gedeelte is het gezelschap naar Lunchroom La Fleur gegaan voor een kop koffie.

 

Joost de Wolf: ‘Het is altijd spannend om zo’n uitdaging aan te gaan, omdat je afhankelijk bent van meerdere factoren. Op het uiteindelijke resultaat ben ik erg trots Het is iets dat waarschijnlijk tientallen jaren bewaard blijft, en erg leuk is te ontwikkelen’.

 

‘Het is geweldig om samen te werken met mensen als Joost, een echte vakman. En inderdaad wat de burgemeester ook vertelde: Dit is inderdaad een project om trots op te zijn. Je maakt vanaf het begin een inschatting over het aantal blikken dat je laat produceren. Nu blijkt dat de vraag enorm groot is waardoor een volgend project niet uitgesloten is. Maar dit blik is en blijft een eenmalige uitgave’, aldus Roy Kappert.

jubileumblik 777

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Inbeeldt fotografie