Wie de Olympische Spelen voor heel even dicht bij huis wil ervaren, moet op zaterdag 2 juli naar Het Arsenaal komen. Daar staat die dag in de tuin de zeilboot van Annemiek Bekkering en Annette Duetz die komende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De boot ‘King Arthur 1’, genoemd naar sponsor en eigenaar van Het Arsenaal Arthur Balduk, is in Doesburg te zien. Dat gebeurt op zaterdag waarbij tal van activiteiten worden gehouden in en om Het Arsenaal.

Bezoekers kunnen op 2 juli tot 17.00 uur de boot bezichtigen in de tuin van Het Arsenaal aan de zijde van de parkeerplaats. Het gaat om een 49eFX zeilboot van Annemiek Bekkering en Annette Duetz. De Olympische zeilsters zijn zelf ook aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Bekkering en Duetz behoren tot de Nederlandse Olympische deelnemers. De Olympische Spelen worden van 5 tot en 21 augustus gehouden in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Nederland neemt totaal met 12 mannen en vrouwen deel op het onderdeel watersport en zeilen waaronder dus Bekkering en Duetz.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.