Ondernemers aan het woord: Sandy Dassen en Dion Evers

Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met Doesburgse ondernemers en hoe passen ze zich aan deze bijzondere tijd aan. De komende tijd komen ondernemers hier op DoesburgDirect aan het woord. Het woord is aan Sandy Dassen en Dion Evers van Litania’s Lifestyle.

Hoe gaat het met jullie?
Wij zijn Sandy Dassen en Dion Evers en met ons gaat het goed, maar met de financiële situatie wat betreft onze winkel gaat het niet goed. We zijn in juli 2019 aan de Kraakselaan 93 gestart met de verkoop van tweedehands kleding en accessoires ten goede aan Stichting Litania. We zitten nog in de fase om als onderneming te groeien en hebben het afgelopen jaar al een leuke klantenkring opgebouwd, maar dit is nog lang niet genoeg om te kunnen blijven draaien.

Wat betekenen de huidige coronamaatregelen voor jullie business?
We merken dat de aanloop van bezoekers veel minder is geworden en dat we zelfs een deel van onze vaste klanten al een tijd niet meer hebben gezien. Mensen gaan niet meer voor de gezelligheid shoppen en blijven liever zoveel mogelijk thuis. Aangezien we niet op een gunstige en druk bezochte locatie gevestigd zitten, is het een feit dat we moeilijker ontdekt worden. Er kan wel gratis geparkeerd worden, maar meestal zijn de omliggende plekken al bezet.

Wat doen jullie in deze tijd om fit en geïnspireerd te blijven, zodat jullie het bedrijf nog beter kunnen runnen?
Om fit te blijven is het belangrijk om momenten voor jezelf te pakken en ontspanning te zoeken waar jij je goed bij voelt. Dit doen we ieder op onze eigen manier. Niet te veel piekeren en genoeg slaap wil ook wel helpen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We blijven geïnspireerd door goed om ons heen te kijken en hier en daar om raad te vragen. We hebben eindelijk iemand kunnen vinden die voor een kleine prijs de naam van onze winkel op de etalageruit heeft willen maken. Hierdoor is het meer zichtbaar dat we een tweedehands kledingwinkel zijn en dat we deel uitmaken van een stichting.

We adverteren vaker en meer op social media, dus ook op meerdere pagina’s uit de regio. We hebben de plaatselijke krant benaderd voor een stukje steun voor meer bekendheid… “Wij zijn er ook!” Maar we zijn natuurlijk niet de enigen. Ook proberen we vanuit huis in onze vrije tijd artikelen uit de winkel te verkopen. Online of zelfs aan onze eigen voordeur. We hebben hiervoor geen professionele webshop. Ook proberen we meer uren open te zijn, maar omdat we bestaan op basis van de inzet van vrijwilligers is het niet altijd mogelijk om het met ons tweeën te redden. We hebben dan ook een vacature vrij voor meer vrijwilligers. Aangezien er geen budget is voor middelen om meer reclame te maken, moeten we extra creatief zijn.

We hebben flyers geprint, die in Doesburg en naaste omgeving verspreid worden. Hiervoor hebben we ook weer de hulp van vrijwilligers nodig, die helaas in deze bijzondere tijd niet staan te springen om de straat op te gaan. We zijn naast kleding en accessoires ook woondecoratie gaan verkopen. Helaas is het pandje te klein om hierin uit te breiden, want we merken dat dit soort artikelen wél de aandacht trekt van een bredere doelgroep en op die manier zouden we meer omzet kunnen behalen. Verhuizen naar het centrum is helaas geen optie, omdat wij als stichting dit niet kunnen bekostigen wat betreft de huur van een pand. We komen nu al tekort…  We geven in ieder geval niet op en zetten onze schouders eronder en hopen dat ook wij als kleine onderneming mogen overleven in deze bizarre tijd.

Meer weten voor deze stichting? Kijk dan op www.stichtinglitania.nl. Volg en like de winkel op Facebookpagina “Litania’s Lifestyle”.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

  1. Ilse Schrijver

    Neem even contact op met Ondernemershuis Hanzegilde. We hebben een samenwerkingsverband met de HAN, waar studenten communicatie, juist bij dit soort opdrachten, mee denken en komen met praktische ideeën. Ik vertel je er graag meer over.

  2. Sandy Dassen

    Dank je wel voor het meedenken! We gaan morgen even contact leggen met Ondernemershuis Hanzegilde. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑