Eigenaar Camiel Banda van Xycleservice in Doesburg roept op om een foodchallenge te doen en minimaal een maal per week een gerecht of menu te bestellen bij de lokale horeca. En vervolgens van deze bestelling een foto te plaatsen op sociale media.

Doe mee met de foodchallenge en steun de lokale horeca, roept Banda op Facebook op. Bij deze oproep is een frietmenu te zien van Cafetaria Reinders.

‘Post minimaal een keer per week jouw bestelde gerecht of menu, en laat zien dat je er bent voor die gasten in deze moeilijke tijden’, aldus Banda, die onder andere de hashtag #steundehoreca gebruikt.

Voor de tweede maal dit jaar zit de horeca dicht vanwege verregaande coronamaatregelen. Veel horecazaken bieden bezorg- en afhaalmenu’s aan om toch nog een beetje omzet te kunnen scoren. Hoe lang de horeca dicht blijft, is op dit moment nog niet duidelijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China