Onderzoek Elsevier: ‘Doesburg is financieel gezond’

De gemeente Doesburg staat er financieel goed voor. Dat blijkt uit een groot onderzoek van Deloitte in opdracht van weekblad Elsevier. Doesburg doet het financieel beter dan bijvoorbeeld de omliggende gemeenten Bronckhorst, Rheden en Zevenaar.

 

Voor Elsevier analyseerde Deloitte alle gemeentelijke jaarrekeningen van 2010, 2011 en 2012. Om de gegevens te kunnen vergelijken, zijn ze omgerekend naar bedragen per inwoner. Gekeken is naar de woonlasten, nettoschuld, ontwikkeling schuld 2010-2012, eigen vermogen, doorgeschoven lasten, externe financiering, weerstandsvermogen en financiële gezondheid.

 

Doesburg doet het volgens de onderzoekers zeer goed op de terreinen nettoschuld 2012, doorgeschoven lasten 2012 en externe financiering 2012. De enige onvoldoende heeft het op het gebied ‘ontwikkeling schuld 2010-2012’. De conclusie is dat Doesburg ‘goed’ krijgt op het overall onderdeel ‘financiële gezondheid’.

 

Met deze score behoort Doesburg tot de betere gemeenten in Gelderland. Alleen Ermelo, Putten en Scherpenzeel deden het beter. Zevenaar, Bronckhorst en Rheden scoorden een gemiddelde. Steden als Arnhem en Doetinchem scoren een onvoldoende.

4 reacties

 1. Kees van Immerzeel

  Zo. En wie wil er nu nog beweren dat kleine gemeenten geen bestaansrecht hebben?

 2. David van Sommeren

  De kracht van een kleine lokale financiele zelfstandige gemeente. Stadspartij Doesburg gaat er voor.

 3. Aernoudt Bottemanne

  Prima resultaat van de coalitie die de afgelopen jaren het beleid hebben gevoerd! Met dank dus aan SP, Stadspartij, en D’66. Mogelijk ook na de verkiezingen weer samen verder?

 4. Frans van der Krul

  Aernoudt,
  Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑