Mantelzorgers uit de gemeente Doesburg krijgen op dinsdag 9 november van 13.30 tot 16.00 uur een ontspanningsmiddag aangeboden in Sociaal Cultureel Centrum De Linie. De middag wordt georganiseerd door VIT Oost-Gelderland, Carion Ouderenwerk, Stichting Gehandicapten Raad Doesburg en de Samenwerkende Ouderenbonden.


Jaarlijks wordt op 10 november de landelijke ‘Dag van de Mantelzorg’ gehouden. Een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de zorg die door mantelzorgers gegeven wordt. Iedereen die de zorg heeft voor iemand in zijn of haar omgeving die chronisch ziek is, een beperking heeft, of lijdt aan dementie, is mantelzorger. De zorg varieert van éénmaal per week tot 24 uur per dag en kan soms heel zwaar zijn.


Daarom wordt op of rondom deze ‘Dag van de Mantelzorg’ lokaal diverse activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en waardering te tonen voor de zorg die ze geven.


Voor de mantelzorgers uit de gemeente Doesburg wordt op dinsdag 9 november een gezellige middag gehouden in Sociaal Cultureel Centrum De Linie, De Linie 4 in Doesburg. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 13.30 uur. Na ontvangst kan men deelnemen aan een workshop bloemschikken, schilderen of yoga.


Op de doorlopende mini-informatiebeurs geven diverse organisaties informatie over zorg en ondersteuning. Ook is er gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en gezellig te praten in het ‘Proathuus’. Wethouder Willem Bouman van de gemeente Doesburg zal de middag openen. Om 16.00 uur wordt de middag afgesloten. Deze bijeenkomst voor mantelzorgers is gratis toegankelijk.