Dit jaar viert de Landelijke Vereniging Groepswonen voor Ouderen (LVGO) haar 30 jarig bestaan. Voor appartementengebouw voor groepswonen ‘Het Ravelijn’ in Doesburg reden om belangstellenden kennis te laten maken met deze woonvorm. Dit in de vorm van een open huis.

 

Woonvorm ‘Het Ravelijn’ heeft als doel zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
De bewoners hebben zorg voor elkaar, helpen elkaar en kunnen gezamenlijk activiteiten doen. De leus van ‘Het Ravelijn’ is dan ook: ‘samen zelfstandig wonen’.

 

De bewoners wonen zelfstandig in een woning met een eigen voordeur en huisnummer in het appartementengebouw. Het is geenszins een verzorgingshuis.

 

Om eens een kijkje te nemen en informatie te verkrijgen over deze vorm van wonen organiseert de Woongroep Ravelijn een Open Huis op 20 september van 14.00 tot 16.00 uur in het ‘Het Ravelijn’ aan de Halve Maanweg 13. Belangstellenden kunnen geïnformeerd worden over het doel en de opzet van deze vorm van wonen voor senioren.
Bovendien kunnen belangstellenden informatie verkrijgen over het tweede project dat in ontwikkeling is.

 

‘Graag ontvangen we belangstellenden, waarbij ook de mogelijkheid is een kijkje te nemen in een der woningen’, aldus Jacqueline van Elk, namens het bestuur van de Vereniging Groepswonen Doesburg.