Doesburg doet op zondag 13 oktober mee met de opendag voor trouwlocaties in het land. Het stadhuis van Doesburg opent haar historische deuren. Tijdens de opendag kunnen toekomstig paren van 12.00 tot 17.00 uur zonder afspraak het stadhuis van Doesburg bezichtigen. Trouwambtenaren van de gemeente zijn aanwezig om belangstellenden van uitgebreide informatie te voorzien. Ook zijn er naast het stadhuis bijzondere trouwauto’s te bewonderen.


Het eeuwen oude stadhuis van Doesburg met de bijzondere trouwzaal is een perfecte locatie voor een romantisch huwelijk, zo laat de gemeente in een persschrijven weten. Daarnaast treft u een authentieke sfeer in het historische centrum van Doesburg die op weinig plaatsten te vinden is.

 

Trouwambtenaar Wiebe Brandsma: ‘Een bruidspaar zoekt een sfeervolle omgeving voor een huwelijksvoltrekking. Die vind je hier in Doesburg zeker’. Deze opendag is een initiatief van de Nederlandse Trouw Branche Organisatie (NTBO), het informatiecentrum voor bruidsparen en leveranciers in de trouwbranche. De eerste editie was in oktober 2011 en was succesvol: 164 trouwlocaties openden toen hun deuren voor bruidsparen.