Een van de bekendste operazangeressen van Nederland, Francis van Broekhuizen, geeft op zondag 13 oktober om 15.00 uur een theaterconcert in de Gasthuiskerk in Doesburg. Van Broekhuizen wordt op de piano begeleid door Gregor Bak.

Zij zingt en vertelt daarbij op droogkomische toon over haar favoriete aria’s en liederen. Zelf merkte ze dat er in moeilijke fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.

Francis van Broekhuizen is een van de best ingevoerde en technisch meest begaafde zangeressen van Nederland. Ze is in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken.

Van Broekhuizen studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zong bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans.

Gregor Bak studeerde piano en muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Met Cor Bakker en diens combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends. Bak presenteerde bij de NCRV onder andere jet programma Zo Vader, Zo Zoon.

Zondag 13 oktober, 15.00 uur. Tickets kosten 19,50 euro per stuk en zijn te bestellen via de website www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.